ABD'nin Sinsi Planı!

Türkiye, Rusya ve İran'ın oluşturduğu üçlü ittifakı ve attığı adımları çekemeyen ABD, bölgede yeni planlar üzerinde harekete geçti.

11.01.2018-12:23 - (Son Güncelleme: 11.01.2018-12:17) ABD'nin Sinsi Planı!

Türkiye, Rusya ve İran'ın oluşturduğu üçlü ittifakı ve attığı adımları çekemeyen ABD, bölgede yeni planlar üzerinde harekete geçti.

Astana süreci ile Suriye masasından ayrı kalan ABD, bölgede kalıcılığını sağlamak için her türlü oyunu deniyor. Bölgedeki varlığını terör örgütü PYD üzerinden yürütmeye çalışan ABD şimdi de Türkiye-Rusya ve İran ittifakını bozmak için oyun peşinde.

Astana süreci ile sağlanan ittifak ve Suriye'de oluşan çatışmasızlık durumunu bozacak oyunlarla Türkiye'nin İdlib ve Afrin operasyonunu engelleme ve geciktirme amacında olan ABD, kazandığı zamanda da PYD'yi düzenli ordu haline getirmeye ve bu sayede de terör örgütü PYD'nin bölgede otorite olarak kabul edilmesini sağlamak için rahat durmuyor.

Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim Üssü'ne gerçekleşen saldırının ardından Suriye rejimine ait uçakları Rus uçakları desteğiyle İdlib'teki çatışmasızlık bölgelerine yaptığı saldırı Türkiye, Rusya ve İran arasında bir sürelik gerginliğe sebep oldu ve Türkiye, İran ve Rusya'ya nota verdi. Rusya ise üsse gerçekleşen saldırının Türkiye'nin gözetlediği bölgeden yapıldığını iddia etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal