ABD'nin Elini kolunu Bağlayacak Hamle!

Afrin'e gerçekleşecek operasyonda TSK'nın ilk hedeflerinden biri ABD'nin şah damarını kesecek Minniğ havalimanı olacak.

16.01.2018-13:23 - (Son Güncelleme: 16.01.2018-13:09) ABD'nin Elini kolunu Bağlayacak Hamle!

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PYD’nin idaresindeki Afrin’e “yıldırım harekâtı” anlayışına benzer şekilde ağır zırhlı birlik ile yüksek ateş gücüne dayalı bir taktik içinde harekât gerçekleştirecek şekilde hazırlıklarını bitirdi.

Askeri çevrelerde, TSK’nın Afrin’e yıldırım harekâtı doktrinini baz alan bir taktikle etkili ve zırhlı birlik gücüne dayalı bir taktikle harekât gerçekleştireceği ifade ediliyor. Sınır hattındaki birlikler, hafta sonunda nakledilen zırhlı askeri araçlarla takviye edildi. Uzaktan kumandalı patlayıcılara karşı da sinyal kesici araçlar da sınır bölgesine iletildi. Afrin; Türkiye sınırı ile beraber Suriye’de İdlib ve Azez bölgelerindeki askeri unsurlar tarafından da kuşatılmış vaziyette. İdlib’teki dört gözlem noktasına Türk topçusu yerleşti. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi içindeki Azez de ise hem Özgün Suriye unsurları hem de Türk askeri gücü var. Birlikler, daha önce komandolarla takviye edilmişti.

Suriye sınırına askeri sevkiyatı sürdüren TSK, Afrin'deki 6 terör kampını yok edecek ve yapılan son değerlendirmelere göre öncelik Azez kentine 6 kilometre mesafedeki Minniğ askeri havalimanı olacak. Mehmetçik havalimanını ele geçirerek ABD'nin teröristlere olan desteğini sonlandırmak istiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal