ABD'li Albay'dan Küstah Açıklama! Türkiye S-400 Füzeleri Almamalı

Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu ifade eden Sözcü Albay Davis, ekipmanların birbirine uyumlu olması gerektiğini söyledi.

25.07.2017-09:09 - (Son Güncelleme: 25.07.2017-09:36)

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Jeff Davis, günlük basın toplantısında soruları yanıtladı.

"TÜRKİYE BİR NATO MÜTTEFİKİDİR"

Savunma Bakanlığı' nda Sözcü olan Jeff Davis, Amerika Birleşik Devletleri Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford' ın, "Türkiye' nin Rusya' dan S- 400 füzelerini almasının kaygı verici olacağı" şeklindeki yorumu ile alakalı sorulan bir soruya şu yanıtı verdi: "Türkiye bir NATO müttefikidir. Birlikte operasyon yaptığımız, tatbikatlar düzenlediğimiz ve müşterek savunma konusunda birlikte çalışmaya hazır olduğumuz herhangi bir ortağımızda olmasını istediğimiz şey, ekipmanların birbiri ile karşılıklı olarak çalışma kabiliyetine sahip olmasıdır."

"TÜRKİYE KENDİ KARARINI VEREME HAKKINA SAHİPTİR" AÇIKLAMASINI YAPARAK ŞAŞIRTTI

Türkiye' nin Rusya' dan S- 400 füzeleri almasını kendi açısından açıklama ve karar verme hakkına sahip olduğunu dile getiren Pentagon Sözcüsü olan Jeff Davis, Türkiye' nin ABD' nin araç ve cihazlarına entegre edebilecek ekipmana sahip olmasını beklediklerini kaydetti. ABD' nin bu konuda Ankara' ya herhangi bir alternatif sunup sunmadığına yönelik soruyu da cevaplandıran Davis, "özel görüşmelerin detaylarına girmek istemediğini" söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal