AB'den Türkiye'ye Skandal Vize Şartı!

AB, Türkiye'nin vize serbesti mevzusundaki beklentisine yönelik kritik bir yanıt verdi. Vize serbesti için terörle mücadele yasasının hafifletilmesi ile Afrin konusunda şart koşuldu.

17.02.2018-10:32 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-10:48) AB'den Türkiye'ye Skandal Vize Şartı!

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da AB'nin Dışişleri Bakanlığı düzeyinde görüşme yapıldı. Görüşmede Türkiye'nin vize serbestisi mevzusundaki talebi de ele alınırken, vize konusunda top çevirme yoluna adım atan AB Türkiye’ye kritik bir şart koştu.

Vize serbestisinin görüşülmeye başlanması için terörle mücadele yasasında hafifletme ile Afrin'de gerçekleştirilen faaliyetler hakkındaa düzenleme getirmeleri şartı sunuldu. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in de yer aldığı görüşmede AB Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanmasını terörle mücadele yasasının hafifletilmesi şartına bağladı.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynder gerçekleştirdiği konuşmada, "Türkiye bu yasayı AB değerleriyle uyumlu hale getirirse, vize kolaylığı konusunda gelişme sağlanır" ifadelerini kullandı.

AB dışişleri bakanları görüşmelerinde Türkiye'nin Afrin'e gerçekleştirdiği operasyonu da ele aldı. Bakanlar operasyonda siviller ile ilgili endişelerini gündeme getirdi.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, DEAŞ ile mücadele edilmesi gerektiğini, ifade ederek "Ancak bizler doğal olarak operasyonda sivil ölümlerinden ve Cenevre sürecinin zorlaşmasından korkuyoruz" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal