AB'den Küstah Açıklama: Erdoğan Giderse Alırız

Avrupa Birliği Komiseri Günther Oettinger Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrası Türkiye'nin AB'ye üye olabileceğini söyledi.

30.08.2016-12:59 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) AB'den Küstah Açıklama: Erdoğan Giderse Alırız

Alman Bild gazetesine konuşan Oettinger, kendisinin 2013 yılında sarf ettiği, “AB Türkiye’ye üyelik için yalvaracak” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması ve bugün de aynı düşüncede olup olmadığı sorusu üzerine, “Bu, Türkiye’nin AB için ekonomik ve coğrafi açıdan stratejik bir ülke olduğuna yönelik bir ifadeydi, ancak Erdoğan hükümetine yönelik değil. Türkiye ile iyi ilişkiler AB açısından önemli. Bugünkü şartlar altında bir üyelik önümüzdeki on yılı aşkın bir süre için gerçekçi değil. Bu daha çok Erdoğan sonrasının bir konusu olacaktır” dedi.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ KENDİ VATANDAŞLARINA YÖNELİK

Oettinger, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geri kabul anlaşmasının askıya alınabileceği yönündeki sözleri hatırlatıldığında ise, Cumhurbaşkanının bunu iç kamuoyuna yönelik söylediğini belirtti.

Oettinger, “Kendisinin kamuoyuna yönelik sözleri daha çok Türk halkına yönelik. Birçok Türkün güçlü bir lider istediği anlaşılıyor. O bunu kullanıyor. Erdoğan için popülizm ve milliyetçilik yabancı değil. Kendisi Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkan adayı Trump ile aynı dalgada yüzüyor. Birçok AB ülkesinde de butür hareketlerin güçlendiğini görüyoruz. Bunu çok tehlikeli görüyorum” diye konuştu.

VİZE SERBESTİSİ İÇİN TÜRKİYE HENÜZ ŞARTLARI YERİNE GETİRMEDİ

AB Komiseri, vize serbestisinin Ekim ayında gerçekleşip gerçekleşmeyeceği sorusuna şu karşılığı verdi:

“Henüz Türkiye vize serbestisi için gerekli şartların tamamını yerine getirmedi. Özellikle anti-terör yasaları konusunda bizim tarafımızdan bir indirim söz konusu değil. Bizim açımızdan hukukun üstünlüğü ve tüm şartların yerine getirilmesi, hızlı olmaktan önce gelir. Türkiye değişiklikler için daha çok zamana ihtiyaç duyuyorsa, bu böyle.”

TÜRKİYE’DEN GÖÇ TEHLİKESİ VAR MI?

Oettinger, darbe girişimi sonrasında yaşanan gelişmeler nedeniyle Türkiye’den AB’ye göç dalgası olur mu? Sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“Darbe girişimi sonrasında yapılan temizlik hareketi nedeniyle çok sayıda Türkün AB’ye gelebileceği göz ardı edilemez. Gelecek kişiler arasında görevden uzaklaştırılan devlet memurları ve askerler, aydınlar ve gazetecilerle aileleri olabilir.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal