ABD'den Skandal PYD Açıklaması!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, terör örgütü YPG’ye destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

01.02.2018-09:02 - (Son Güncelleme: 01.02.2018-09:32) ABD'den Skandal PYD Açıklaması!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Suriye ve Irak’a ziyaretinden sonra bölgeden bir grup gazetecinin sorularını telekonferansla cevapladı. CENTCOM’un Florida’daki merkezinde yapılan basın toplantısına, General Votel, konuşmasına Türkiye’den hayli tepki çekecek bir açıklamayla başladı; içlerinde PKK’nın Suriye kolu YPG’nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) ölenleri hatırlattı. Votel, ölen SDG’liler hakkında şunları açıkladı:

“DEAŞ’la mücadelede ortaklarımızın gösterdiği inanılmaz fedakârlığa dikkat çekmeliyiz. Irak ordusundan ve SDG’den binlerce kişi önemli şehirleri özgürleştirirken ya öldü ya yaralandı. Birkaç gün önce Rakka’daydım ve şiddetin boyutunu ilk elden gördüm. Bu çabanın çoğunu sahadaki ortaklarımız gösterdi ve kanlarını döktü. Hepimiz, küresel toplum onlara minnettar olmalı.”

Votel’e Türkiye’nin Afrin’deki operasyonuna rağmen Suriye’de YPG’yle işbirliğinin devam edip etmeyeceği soruldu. Votel, çok açık bir şekilde “Evet” cevabını verdi: “Onlar DEAŞ’la mücadeleye devam ettikçe ve bölgede istikrarı korudukça biz de onlara yardımı sürdüerceğiz. Bu hükümetimizin politikası. Türkiye’nin sınırıyla ilgili haklı endişelerini anlıyoruz. Türkiye’yle bu konuda birlikte çalışmak bizim için önemli. Türkiye DEAŞ’la mücadelede çok önemli bir ortağımız oldu ve tabii ki NATO müttefikimiz. DEAŞ’ın kalıcı olarak yenilmesi de bir diğer önemli hedefimiz. Bunu yapmak için sahadaki ortağımızsa SDG. Bizce DEAŞ’a karşı şimdiye kadarki en etkili güç onlar oldu.”

Votel, geçen günlerde Menbiç’teki ABD askerlerini çekmeyeceklerini belirtmişti. CENTCOM Komutanı’na “Türk askerleriyle karşı karşıya kalırsanız ne olur?” sorusunu iletti. Votel, bu soruyu: “Böyle bir çatışmanın olmaması için elimizden gelen her şeyi çabalıyoruz. Rutin olarak, her gün Türk partnerlerimizle iletişim kuruyoruz, bilgi veriyoruz” şeklinde cevapladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal