ABD'den Kritik Karar, Askerlerini Geri Çekmiyor

DEAŞ ile savaşma bahane ile Suriye'ye asker gönderen ABD, ülkeden çıkmayacağını belirtti.

24.11.2017-10:52 - (Son Güncelleme: 24.11.2017-13:53)
Esad rejimini ve DEAŞ terörünü ortadan kaldırmak bahanesiyle Suriye'ye giren ABD, 1990 yılında Irak'ta "yeniden inşa" ve "yerel yönetimler" bahanesi altında giriştiği parçalama projesini Suriye'de uygulamaya soktu. Savaş sonrası "yeniden inşa" adı altında başta Rakka olarak PYD/PKK kontrolünde terör cepleri kuruluyor. Suriye'de askeri varlığını devam ettirmek için DEAŞ bahanesi biten ABD'nin yeni düşmanı ise İran. Washington Post'un haberine göre ABD'li görevliler, Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlıklarını terör örgütü PKK'yı kuvvetlendirmek, İran ve Beşşar Esad rejimine baskı uygulamak için faydalanacak.

ABD'nin Cenevre Görüşmeleri temelinde siyasi baskıya bu ayın bitiminde başlanması hedefleniyor. İran ve Esad rejiminin toprak hakimiyetini genişletmesini engelleme için bölgede kalan ABD ordusu, Kuzey Suriye'de PKK'ya anlık destek verirken Şam yönetiminden bağımsız yeni yerel yönetim birimleri oluşturarak terör devletinin temelini kuracak.

RUSYA'YI İKNA ETME ÇABASI

PKK devletini kurmayı hedeflediği toprakları Cenevre şemsiyesiyle garanti altına almayı sürdüren ABD yönetimi, Rusya'dan bu yönde yardım almayı düşünüyor. ABD Başkanı Donald Trump, 21 Kasım'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye'de çözümün sağlanması amacıyla Cenevre görüşmelerinin önemi hususunda mutabık kaldı. İkili, bu ayın başında Cenevre sürecini destekleyen ortak bir bildiri içim de masaya oturmuştu.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, geçen haftalarda yaptığı bildirisinde, Esad rejimi ve muhalefet arasında siyasi çözüme ulaşana kadar Suriye'de kalacaklarını belirtti. Asker sayısı hakkında bir kararın olmadığını söyleyen Mattis, "Cenevre süreci bitene dek Suriye'de bekleyecekler" ifadesini dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal