ABD'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Küstah Tehdit

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etmeye çalıştı.

22.11.2017-11:32 - (Son Güncelleme: 22.11.2017-12:12) ABD'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Küstah Tehdit

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert günlük basın brifinginde gerçekleştirdiği açıklamada, Washington’un Türkiye’de darbe planladığı yolundaki iddiaları “saçmalık” olarak değerlendirdi. Nauert, Rıza Sarraf davasını Türkiye'ye karşı bir tezgah olduğu şeklinde vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a cevap verdi.

KÜSTAH TAVIR

Brifingde bir gazetecinin sorusunu cevaplayan Nauert, "Biz Türkiye'den aynı hikayeyi daha önce de dinledik. Hepsi aynı hikaye. Önceki açıklamamı yine yapacağım. Bizim Türkiye'ye karşı bir darbe girişimi içerisinde olduğumuz iddiası saçmalık. Konuyla ilgili sorularınızı (ABD) Adalet Bakanlığı'na iletmenizi öneririm" şeklinde konuştu.

‘ERDOĞAN PİŞMAN OLACAK’

Ülkeler arasındaki bağları evliliklere benzeten Nauert, bu bağların zaman zaman iniş-çıkış yaşayabileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri hakkında Nauert, "Bazı kişiler söyledikleri sözler hakkında daha sonradan pişmanlık duyarlar" şeklinde konuştu.
Nauert, "Bir gün iyi, bir gün kötü olabilir. Biri bir şey söyleyebilir, ardından söylediğinden üzüntü duyabilir" dedi ve Türkiye için "bir NATO üyesi, Amerika'nın değerli bir müttefiki, ilişkilerimiz güçlü" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de tutuklu bulunan işadamı Rıza Sarraf'ın İran'a ilişin ambargoyu delme suçlamasıyla yargılandığı davaya yönelik, "Türkiye'ye kumpas davası" değerlendirmesi yapmıştı.

ABD'DEN S-400 TEHDİDİ

Heidi Grant, Türkiye'ye S-400 sistemleri alımı konusunda uyarılarda bulundu.

Grant, "Eğer Türkiye S-400'leri alırsa, NATO teknolojilerine erişimi kısıtlanır. İleriki aşamada da Türkiye'nin F-35 tipi 5. nesil bombardıman uçaklarını edinme ve kullanma imkanlarına yönelik tedbirler alınabilir" dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal