ABD Sinsi Planını Değiştirdi!

Akdeniz’e açılacak terör koridoru planında ABD’nin, Fırat Kalkanı ardından değişikliğe gittiğini ifade eden askeri bir kaynak, “O hat Lazkiye’den değil, İskenderun’dan geçecekti" itirafında bulundu.

14.02.2018-09:09 - (Son Güncelleme: 14.02.2018-08:55) ABD Sinsi Planını Değiştirdi!

Sınır hattında görevli üst düzey bir bürokrat ilginç açıklamalar yaptı. İdlib intikali ardından ABD ve PKK’nın Lazkiye üzerinden değil, İskenderun hattından Akdeniz’e açılma planı yaptığını ifade eden kaynak, “İlk iş olarak 2018 senesi içerisinde hendek benzeri bir provokasyonla on binlerce sivil İskenderun ve çevresine göç ettirilecekti” şeklinde konuştu.

Halen Afrin sınır hattında görevli olan üst düzey kaynak, PKK’yı Afrin’den İskenderun’a indirme planının ABD tarafından hazırlandığını belirtti. PKK-ABD ittifakının Akdeniz’e açılma projesinin Fırat Kalkanı ve ardından gelen İdlib hamleleri ile revize edildiğini açıklayan kaynak “Afrin’e müdahelede geç kalınsaydı daha büyük bedeller ödemek zorunda kalabilirdik” diyerek şu şekilde devam etti:

“Washington, Suriye’ye DEAŞ’la mücadele bahanesiyle atadığı Brett McGurk’e PKK’yı devletleştirme projesinin baş aktörü olma misyonu verdi. PKK’nın Irak sınırı Yarubiye bölgesinden Lazkiye’ye inmesine 2015-2016 yılları arasında kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat 2016 senesi Ağustos ayında Cerablus-Azez hattında başlayan askeri müdahele ve sonrasında Astana Mutabakatı ile yapılan İdlib intikali sonrası illegal koridor planı revize edildi.”

SIĞINMACI OLARAK GİRECEKLERDİ

“ABD, Türkiye’nin oyunbozan hamleleri ardından İskenderun konusunda örgüte yeni yol haritası çizdi. İlk olarak Amanos’a terörist takviyesi ve eylem yoğunluğu talimatı verildi. Daha sonra hendek provokasyonlarına benzer sabotajlarla bölge halkının İskenderun ve çevresine göç ettirilmesi planlaştırıldı. Plan çerçevesinde en düşük 30 bin kişinin göç tasarlandı. Güneydoğu’da halkı hedef alan tacizler nedeniyle göçen siviller içerisinde PKK sempatizanları ve afişe olmayan teröristler yerleştirilecekti. İskenderun’da da Mersin ve Adana benzeri mahalleler oluşturmak ihanet planının bir diğer evresiydi.”

“Afrinli yüzlerce kişiyle görüştük. Bize ABD’lilerin PKK’yı İskenderun’dan denize açma hayallerini anlattılar. Afrin’in PKK işgalinde kaldığı her dakika genelde bölge özelde ise Türkiye için büyük tehditti. Çünkü sadece sınırın öbür yanında değil Türkiye içerisinde de örgütü denizle buluşturma amacıyla birçok kirli proje yapılıyor ve bu yönde adımlar atılıyordu. Zeytin Dalı biraz daha geç kalsa telafisi daha zor şartlar doğabilirdi. Şimdi ABD-PKK ittifakının tüm tuzakları bozuldu.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal