ABD Önderliğinde Özerklikten Bir Önceki Adımı Attılar!

DAEŞ’e yönelik ABD ve terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin başlattığı Rakka operasyonunu fırsat bilen Rusya ve Esad güçleri Halep’in Azez kentini kuşattı.

27.05.2016-11:06 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ABD Önderliğinde Özerklikten Bir Önceki Adımı Attılar!

Türkiye için kritik öneme sahip Azez’deki muhaliflere havadan ve karadan eş zamanlı saldırı başladı. Rusya ve Esad’ın amacı Halep’in kuzeyini PYD’ye kazandırarak bölge hakimiyetini ele almak. Rakka’ya da ABD desteğiyle hakim olacak terör örgütü PYD Türkiye sınırında Rusya ve Esad’ın desteği ile 4. kantonu da alırsa sınırda sözde özerklik ilan edecek.

SINIR HAKİMİYETİNİ İSTİYOR

PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG militanları ile ABD Hava Kuvvetleri’nin ortaklaşa düzenlediği Rakka operasyonu ile eşzamanlı Rusya ve Esad güçleri de harekete geçti.

DAEŞ kontrolündeki Rakka’ya yönelik operasyon başlar başlamaz Rusya ve Esad güçleri de eşzamanlı Kilis’in hemen karşısında bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki Halep’in Azez kasabasına taaruza geçti.

Eşzamanlı operasyon kirli oyunu ortaya çıkardı

Güvenlik ve terör uzmanları Azez’in düşmesi halinde Türkiye sınır hattı boyunca terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin özerklik ilan edeceğini söyledi. Türkiye sınırında tehlikeli hareketlilik ile ilgili TSK’nın sınır hattı boyunca her türlü önlemi aldığı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal