ABD İade İçin Kıvırmaya Başladı! Bu Kez de Yalana Başvurdular

15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütü FETÖ'nün lideri Gülen'i iade etmemek için her yolu deneyen ABD, bu sefer, Türkiye'nin yolladığı belgelerin 'eski' olduğunu iddia etti.

22.08.2016-11:59 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ABD İade İçin Kıvırmaya Başladı! Bu Kez de Yalana Başvurdular
ABD'de bir adalet bakanlığı yetkilisi, Türkiye'nin Fethullah Gülen'le ilgili kendilerine yolladığı tüm delillerin 15 Temmuz'daki darbe girişiminden öncesiyle ilgili olduğunu, hala kendilerine somut kanıtlar ulaşmadığını öne sürdü.

Önümüzdeki günlerde teröristbaşı Gülen'in iade süreciyle ilgili olarak Türk muhataplarıyla ortak bir çalışma yürütmek üzere Türkiye'ye gelecek olan ABD Adalet Bakanlığı'ndan bir yetkili, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin ABD'ye sunduğu Fetullah Gülen'in iade edilmesiyle ilgili kanıtlar eski" dedi.

"YETERLİ OLUP OLMADIĞINA KARAR VERECEĞİZ"
 
ABD Başkanı Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ilgili gazetecilere brifing veren ABD yetkilisi, "Eğer iadeyi gerektiren bir durum söz konusuysa, nihayetinde mahkeme delilin yeterli olup olmadığına karar verecek" diyerek henüz o aşamada olunmadığını kaydetti. Yetkili, önümüzdeki günlerde Türkiye'ye gelecek olan Biden'ın da darbe girişiminin hemen ardından ABD'nin bu girişimi ivedilikle kınadığını ve lanetlediğini hatırlatacağını sözlerine ekledi.
 
Türkiye'de darbe teşebbüsünün arkasında ABD'nin olduğuna dair suçlamalar ve komplo teorileri bulunduğunu bildiğini söyleyen yetkili, bu tür tartışmaların 'faydalı' olmadığını söyledi. ABD'li yetkili "Başkan Yardımcısı Biden'ın da söyleyeceği gibi tüm bu şeyler 'saçma', görüşme ve toplantılarında Türk tarafına bu konuda açıklık getirecektir" dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal