ABD Heyeti Şoka Girdi: Bu Kadar Tehlikeli miydi?

ABD’den Gülen’in iadesini görüşmek üzere gelen heyete verilen birifingde 15 Temmuz gecesinin dehşet verici görüntüleri izlettirildi. Bu görüntülerle şoka giren heyetten tarihi itiraf geldi: Bu kadar tehlikeli miydi?

25.08.2016-11:10 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ABD Heyeti Şoka Girdi: Bu Kadar Tehlikeli miydi?
FETÖ Lideri Fetullah Gülen'in iadesini görüşmek için Türkiye'ye gelen ABD Adalet Bakanlığı'ndan üç, Dışişleri Bakanlığından ise bir temsilciden oluşan dört kişilik heyet, temas trafiğini tamamladı. Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileri iki gün boyunca heyetle geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptı.

GÖRÜNTÜLER ŞOKE ETTİ

ABD'li heyete, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM'nin bombalanması, Genelkurmay'ın önünde tankların halkı ezmesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı Özel Harekat'ın bombalanmasına ilişkin çarpıcı görüntülerin izletildiği kaydedildi. Edinilen bilgiye göre, ABD'li heyet darbe gününe ilişkin görüntüleri görünce adeta şok yaşadı.

O yaver önlerine konuldu

ABD'li heyetin önüne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Yarbay Levent Türkkan itirafları başta olmak üzere diğer itiraflar da konuldu. Paylaşılan belgeler arasında darbeciler tarafından rehin alınan ve Akıncı Üssü'ne götürülen Org. Akar'ın ifadesi ve darbeci Tuğgeneral Hakan Evrim'in, "Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Gülen ile görüştürebiliriz" teklifinde bulunduğu da vardı.

HEYETTEN TARİHİ İTİRAF

ABD  yetkilileri, tüm delilleri tek tek inceledi. İki ülke arasındaki “Suçluların İadesi Anlaşması”nın hükümlerinin de değerlendirildiği belirtildi. Karşılıklı uzun müzakereler yapılırken, ABD'li bir yetkilinin "Gülen'i bu kadar tehlikeli bilmiyorduk" itirafında bulunduğu bildirildi. Suçüstü delilleriyle yüzleşen ABD’li heyetin, somut delil ve itirafları ABD’ye dönüşte yetkili makamlarla paylaşacağı kaydedildi.

DARBENİN BÜTÜN BELGELERİ GÖSTERİLDİ

İki gün yapılan sunumlarda, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı  Ömer Faruk Aydıner, darbe teşebbüsü ile ilgili elde edilen deliller ve itirafları ABD'lilerin önüne koydu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun ise FETÖ/PDY'nin mali yapısı ve örgütün finansman kaynaklarına ilişkin bütün belgeleri sundu. ABD heyetine sunulan belgeler arasında, İzmir’de darbeye katılan generallerle, Gülen'in talimatı doğrultusunda 6-13 Temmuz arasında Ankara Çukurambar'daki bir villada gruplar halinde gizli toplantılar yapıldığını, darbe talimatı ve planının firari Adil Öksüz tarafından bu toplantılarda verildiği de yer aldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal