ABD Büyük İşgale Hazırlık Yapıyor!

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, Kerkük'e sevkiyat yapan Amerika'nın Sincar ve Mahmur bölgelerini de işgale hazırlandığını ifade etti.

23.09.2017-08:40 - (Son Güncelleme: 23.09.2017-08:45)

Kerkük’ten Akdeniz’e uzanmak istenen terör koridorunun Irak ayağında sözde bağımsızlığa yönelik oylamada son iki güne girilmiş durumda. Tüm dikkatlerin çevrildiği Irak’ta referandum girişimini değerlendirme yapan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi tüm bölgenin adım adım büyük bir savaşa sürüklendiğini ve Amerika’nın Kerkük, Sincar, Mahmur bölgelerini de içine alan ve İran sınırına uzanan büyük çaplı bir işgale hazırlandığını ifade etti.

Öte yandan PYD'ye destek veren Amerika ve Rusya'nın asıl niyeti Deyrizor'daki petrol ve doğalgaz yatakları.

Suriye'de yaşanan iç savaş Deyrizor şehrini de içine aldı. Deyrizor petrol ve doğazgaz bakımından zengin bir şehir olduğu için DEAŞ’a bırakmak istemeyen ABD desteğini alan PYD bölgeye saldırılar düzenliyor. Rejim güçleri de Rusya’nın desteğini alarak şehirde hakimiyet kurmaya çalışıyor.

Bölgeye yardım dağıttıran Ruslar, öncesinde destek verdiği PYD mensupları Deyrizor harekatından dolayı bomba yağdırmıştı.
PYD bombalamadan sonra açıklama yaparak Rusya’nın doğru biy uol izlemediğini bildirdi.

PETROL VE DOĞALGAZIN BAŞKENTİ

Deyrizor’a sahip olabilmek için PYD’ye destek vermekten geri durmayan ABD ve Rusya'nın gerçek niyetleri ise petrol ve doğalgaz kaynaklarını ele geçirmek.

Deyrizor, petrol ve doğalgaz haritalarına göre başkent konumunda olduğu görülüyor.

DEAŞ DEYRİZOR’U PYD’YE BIRAKIYOR

ABD’nin desteğini arkasına alan terör örgütü PKK/PYD, geçen gün başlattığı operasyonda Suriye'nin doğu tarafında Irak sınırına hakim Deyrizor şehir kırsalının kuzeydoğusuna ilerleyişini hızlandırdı.

Edinilen bilgilere göre, terör örgütü DEAŞ, büyük çoğunluğunu işgal ettiği il bölgesinde güneybatı yönünde hızla çekilmeye başladı.

PKK/PYD, DEAŞ’ın çekilmesini fırsat bilerek geçen cumartesinden şimdiye kadar çatışma gerçekleştirmeden ortalama 45 kilometre derinliğe kadar ilerledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal