8 Seçim Kaybeden Kemal, Yeniden CHP Genel Başkanı Oldu!

Oylama sonucu Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu 790 oy, Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

04.02.2018-12:50 - (Son Güncelleme: 04.02.2018-12:45) 8 Seçim Kaybeden Kemal, Yeniden CHP Genel Başkanı Oldu!

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda delegeler 25 sandıkta oy verdi. Oy verme işlemi yaklaşık 2 saat sürdü. Kemal Kılıçdaroğlu, 790 oy alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçildi.

KILIÇDAROĞLU: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İşte örgüt işte başkan" sloganlarıyla kürsüye çıktı. Delegelere teşekkür eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Üstlendiğim görev sıradan bir görev değildir. Çok önemlidir. 7 şehidimiz var. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Zorlu ve onurlu bir göreve seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Aynı paralelde oy kullanmayan arkadaşlarımın başımın üstünde yeri var. 80 milyonu kazanmak yüreğine girmek bizim görevimizdir. Bu zorlu görevi CHP genel başkanlarına yakışır şekilde sürdüreceğim."

KURULTAY'DA NELER YAŞANDI?

OYLAMA SONUCU AÇIKLANDI

Kurultayın sonucu 23.30'da açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu 790 oy ile yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

76 KABİN VE 25 SANDIK

Görevliler tarafından 76 kabin ve 25 sandık yerleştirildi. Daha sonra bin 226 kurultay delegesi bulunan CHP'de oy verme işlemine geçildi.

GENEL BAŞKAN ADAYLARI OY KULLANDI

CHP'nin 36'ncı Olağan Kongresinde oy verme işlemi 20.35'te başladı. Genel Başkan adayı Muharrem İnce 4 numaralı sanıkta oyunu kullandıktan sonra delegelerle tokalaştı. CHP Genel Başkanı ve adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 22.20'de 1 numaralı sandıkta oy kullandı. Kılıçdaroğlu'nun oy verme kabininden çıkışında tribünlerden “Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları yükseldi.


MÜKERRER İMZA POLEMİĞİ

CHP Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'nun rakibi olan Muharrem İnce'nin adaylığı için 49 mükkerrer imza kullanıldığı iddia edildi. Kılıçdaroğlu mükerrer imzaların İnce'ye yazılmasını önerdi. Muharrem İnce ise bu iddialara çok sert çıktı, "Genel Merkez benden korkuyor" dedi.

Divan Kurulu tarafından İnce'nin oyları yeniden sayıldı. Bunun üzerine İnce'nin resmen aday olamayacağı iddiaları nedeniyle uzun süre tartışma yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesi sonrasında Muharrem İnce'nin resmen aday olduğu belirtildi.

İNCE: KİMSENİN LÜTFUNU İSTEMİYORUM

Muharrem İnce ise konuyla ilgili “Bunlar Ali Cengiz oyunları. Ben kimsenin lütfunu istemiyorum. Örgütümün imzasını istiyorum” dedi. İnce sözlerini şöyle sürdürdü “Bana imza verenler gönüllü imza verenler. Baskıyla imza atanlar varsa bu genel merkezin baskısıyla imza verenlerdir. Benim seçimi alacağımı görüp algı operasyonu yapmak istiyorlar.

700 civarında oyla genel başkan olacağım. Buna inanıyorum, salonda inanıyor. Yarın seçilemeyecekler” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU 'HOŞGELDİNİZ' DİYEREK BAŞLADI

CHP'nin Ankara Spor Salonunda iki gün sürecek 36. Olağan Kurultayı, çalışmalarına başladı. Toplantının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, salonda bulunanlara "hoşgeldiniz" diyerek sözlerine başladı.

İki değerli yoldaşının aralarında bulunamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, bunlardan birinin eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olduğunu anımsattı. Kılıçdaroğlu, tedavisi devam eden Baykal'a şifa diledi. Kılıçdaroğlu, bütün dualarının Baykal için olduğunu ifade ederek, Baykal'ın kısa sürede sağlığına kavuşarak CHP'nin içindeki onurlu duruşunu, kimliğini sürdüreceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, aralarında bulunamayan diğer bir isminin CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu olduğuna dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'un, hak, hukuk ve adaletin olmadığı bir ülkede, hiçbir somut gerekçe gösterilmeden, talimat üzerine cezaevinde siyasal esir olarak tutulduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, "Bu nedenle Berberoğlu'na, 36. Kurultayımızdan bütün kurultay üyelerinin ve katılımcıların, yol arkadaşlarının selamını, sevgi ve dostluğunu gönderiyorum. " dedi.

Berberoğlu'nun tutuklanma gerekçesinin hiçbir belgeye dayanmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun, MİT tırlarıyla ilgili bilgi, belgeyi Can Dündar'a verdiği için gözaltına alındığını, hapse mahkum edildiğini, iyi hal dolayısıyla 25 yıla mahkum edildiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, üst mahkeme kararı bozmasına rağmen Berberoğlu'nun halen içeride olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Hiç kimse şu gerçeği unutmasın. MİT tırlarıyla ilgili tutanağı tutan hakim, polis, jandarma komutanı FETÖ terör örgütü üyesi olmaktan hapisteler. Şu soruyu 80 milyonun önünde yargı camiasına soruyorum; terör örgütlerinin tuttuğu tutanaktan, terör örgütlerinin bildiği bir sır nasıl oluyor da devlet sırrı oluyor? Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz sonra bunun intikamı için CHP'ye gözdağı vermek için Berberoğlu'nu hapise atacaksın. Buradan açık ve net söylüyorum; istediğiniz kadar baskı kurun, üzerimize gelin, biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Çünkü biz Kuvayımilliyeciyiz."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, hayatını kaybeden bütün partililer ve Afrin başta olmak üzere aziz topraklar için şehit düşen tüm kahramanlar, Mustafa Kemal'in Mehmetçikleri için salonda bulunanları saygı duruşuna davet etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın, her toplantılarının olmazsa olmazı olduğunu dile getirdi. Açılış konuşması sırasında İstanbul il örgütünce üzerinde Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı bulunan büyük boy bir pankart açıldı.

İNCE'DEN SERT ELEŞTİRİ: TUZU KURULAR VAR

Kurultayda kürsüye çıkan CHP Genel Başkan adayı Yalova milletvekili Muharrem İnce, “İki ayrı yol iki ayrı ihtimal var. Ya kazanacağız, ya kaybedeceğiz…” dedi ve CHP yönetimini de çok sert sözlerle eleştirdi: “CHP’nin çok değerli gönüldaşları, geleceğimiz elimizden alınıyor, cumhuriyetimiz yıkılıyor, umutlarımızı söndürmek istiyorlar, yaşama sevincimizi yok etmek istiyorlar. Karşımızdaki bir siyasi parti değil, ülkeyi yağmalamak için bir araya gelmiş bir yapı. Cumhuriyeti kuran parti, cumhuriyeti kurtaracaktır… CHP’de de tuzu kurular var. Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy (belediyeler) onları aldı mı yetiyor. Erzurum, Şanlıurfa onu ilgilendirmiyor. Sığınmışlar 3, 5 belediyeye. Onların oldu mu yetiyor. Ben memnun değilim. Onun için itaat etmiyorum. Bu partide bir itaat edenler bir de memnun olmayıp itiraz edenler var. Ben itiraz ediyorum.”

ADALET FİLMİ

Kurultayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştirdiği "adalet yürüyüşünü" konu alan "Adalet" filmi gösterildi. Filmin sonunda "Hak, hukuk, adalet" sloganları atıldı.

Salonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Ey Kılıçdaroğlu" sözlerinin eşliğinde, "Tutuklu gazetecilere özgürlük", "Adalet güneş gibi doğacak", "Hukuk bizimle birlikte gelecek", "Yine, yeniden Cumhuriyet", "Basın özgürlüğünde kara listedeyiz", "Kadın-erkek eşitliğinde Avrupa sonuncusuyuz", "Avrupa'da iş kazalarında birinci ülkeyiz", "Tarımda saman ithal eden bir ülkeyiz", "Geçmediğimiz köprülere para ödeyen tek ülkeyiz", "Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkeyiz" spotlarının yer aldığı sinevizyon gösterisi sunuldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal