17 Sene Bitti; Her Sabah Bu Manzaraya Uyanıyor

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, cezaevinde 17'nci yılını doldurdu.

14.02.2016-13:38 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) 17 Sene Bitti; Her Sabah Bu Manzaraya Uyanıyor
Kenya'da 15 Şubat tarihinde yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda yargılanıp ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan, İmralı Adası'nda Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde 17'nci yılını doldurdu.

20 METREKAREDEN BÜYÜK BİR KOĞUŞTA KALIYOR

Öcalan cezaevinde kendisi için yeniden düzenlenen yatak odası, içerisinde kitaplığı bulunan çalışma odası ile bu odalar arasında yer alan, küçük bir banyo ve klozeti bulunan 20 metrekareden biraz daha büyük koğuşta kalıyor.

GEÇ SAATLERE KADAR TV İZLİYOR

Abdullah Öcalan cezaevinde ilk yıllarda televizyon izleyemiyordu. 2011 yılında cezaevi yönetimi tarafından odasına verilen 12 kanallı 42 ekran televizyonu izlemeye başlayınca eskisi gibi saat 22.00'de yatıp saat 06.00'da kalktığı düzeni değişti. Televizyonda haberleri ve gece yayınlanan açık oturumları kaçırmayan Öcalan'ın, geç saatlere kadar televizyon izlediği öğrenildi.

KARADAN, HAVADAN VE DENİZDEN 700 ASKER KORUYOR

İmralı Adası'nda karadan, havadan ve denizden 700'e yakın asker ile özel olarak korunan Abdullah Öcalan'ın, çözüm sürecinin ortadan kalkmasından sonra zaman zaman cezaevindeki görevlilere "Alınan güvenlik önlemleri nasıl. Beni iyi koruyorlar mı? Acaba sorun var mı?" diye sorduğu iddia edildi.
Bu arada Öcalan için İmralı'da 17 yıldır alınan güvenlik önlemlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığı belirtildi.

3 MAHKUMLA KALIYOR

Abdullah Öcalan'ın, çözüm süreci devam ederken, kendisine sekreterya görevi yapacak yeni mahkumlar istemişti. Bu kapsamda geçen mart ayında, yaklaşık 4.5 yıldır birlikte kaldığı PKK'lı mahkumlar Şeyhmus Poyraz, Bayram Kaymaz, Cumali Karsu ve Hasbi Özdemir ve TİKKO'cu Hakkı Alpan başka cezaevlerine nakledildi. Yerlerine ise Diyarbakır Cezaevi'nde kalan Mehmet Sait Yıldırım, Nazilli Cezaevi'nde yatan Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran, Sincan Cezaevi'nde cezasını çeken Ömer Hayri Konar ve Kırıkkale Cezaevi'ndeki Veysi Aktaş, sevk edildi.

Bunlardan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş, işledikleri disiplin suçu nedeniyle geçen ay Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Böylece Öcalan'la birlikte cezaevinde kalan mahkum sayısı 3'e düştü.

CEZAEVİNİN ARKASINA DEV TÜRK BAYRAĞI

İmralı Adası'nın güvenliğinden sorumlu olan askerlerin, Abdullah Öcalan ve arkadaşlarının tutulduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nin hemen arkasındaki dik yamaca üzerinde 3 metre eninde 4 metre boyunda Türk Bayrağı bulunan 12 metrelik direk dikildi.

Bu Türk Bayrağı, İmralı'nın yakınından geçen tekneler tarafından da rahatlıkla görülebiliyor.

GÖZLÜK ALDI

İmralı Cezaevi'nde, dönüşümlü olarak 24 saat pratisyen hekim bulunduruluyor. Bursa'dan her ay Ruh ve Sinir Hastalıkları, göz ve dahiliye uzmanlarından oluşan 3 hekim İmralı'ya gidip Abdullah Öcalan'ın sağlık kontrolünü yapıyor.

Astım ve sinüzit rahatsızlığı bulunan Abdullah Öcalan'ın, görme bozukluğu nedeniyle doktorun verdiği reçeteyle yeni bir gözlük aldığı belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal