YSK'dan Kritik Bilgi! AK Parti'nin İstanbul İtirazı Ne Zaman Görüşülecek?

YSK'nın, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi talebiyle gerçekleştirdiği olağanüstü itiraza ilişkin kararı bekleniyor. Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü'nün sistem üzerinden söz konusu durum ile alakalı ön çalışma yaptığı belirtildi.

19.04.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-08:57) YSK'dan Kritik Bilgi! AK Parti'nin İstanbul İtirazı Ne Zaman Görüşülecek?

Yüksek Seçim Kurulu'nun gündeminde, AK Parti ve MHP tarafından gerçekleştirilen olağanüstü itirazlar ile AK Parti'nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı itiraz var. AK Parti'nin verdiği olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz bulunduğu, oy kaydırmalarının mevcut olduğu, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı öne sürülmüştü.

ÖN ÇALIŞMA YAPILIYOR

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazda bulunmuş ama bu itirazın, içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik itirazların da bulunması sebebi ile olağanüstü itirazla beraber görüşülmesini talep etmişti. YSK da bunu onaylamıştı. Kurulun bu iki başvuruyu beraber ele alıp değerlendirmesi tahmin ediliyor. Başvurunun Kurul gündemine alınmasından önce Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünün sistem üzerinden ön çalışma yaptığı belirtildi.

MHP'NİN OLAĞANÜSTÜ İTİRAZI

AK Parti'den sonra MHP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali talebi ile YSK'ye başvurmuştu. YSK'nin, MHP'nin itirazını da aynı günlerde görüşeceği öngörülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal