Üç Büyük Cemaat 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakını Destekleyecek

Menzil, İsmailağa ve İskenderpaşa cemaatleri 31 Mart’ta medyaya yaptıkları açıklamayla Cumhur İttifakını destekleyeceklerini duyurdu.

29.03.2019-13:13 - (Son Güncelleme: 29.03.2019-13:15) Üç Büyük Cemaat 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakını Destekleyecek

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala kanaat önderleri seçimlerde tercihlerini hangi yönde kullanacaklarını açıklamaya başladı. Kamuoyunda en çok tanına üç cemaat; İskenderpaşa, Menzil ve İsmailağa cemaatleri oylarını Cumhur İttifakı lehine kullanacaklarını Yeni Şafak Gazetesi aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

İSMAİLAĞA'DAN TAM DESTEK

İsmailağa cemaati için beyanı, cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu yaptı. Daha önce AK Parti'ye destek ilan etmelerine karşılık sosyal medyada ‘fitne fesat odakları’nın harekete geçtiğini söyleyen Ustaosmanoğlu “Efendi hazretlerimizin, özellikle Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hoca’nın vefatının ardından, cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın desteklenmesini açıkça söylediğini, buna rağmen söz konusu kesimin böyle bir durum vaki olmamış gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını, sürecin hassasiyeti dolayısıyla bir kere daha kardeşlerimize hatırlatmak isteriz” diye konuştu.

MENZİL CEMAATİ DESTEĞE DEVAM EDECEK

Menzil Cemaati de desteğini açıklayan cemaatler arasında bulunuyor. Cemaatin lideri Muharrem Nureddin Coşan seçimlerde milli iradeden yana olduklarını belirterek şunları kaydetti:

“Bizi bize, bizi nefsimize, kardeşi kardeşe, Kürt’ü Kürt’e, Arap’ı Arap’a, Alevi’yi Sünni’ye, Türk’ü Türk’e, Agop’u Abdullah’a, milleti de zillete düşüren kahrolmuştur. Ayrıştıran, bölen, ötekileştiren, itibarsızlaştıran, tefrika sokan, şeytan güdümlü, tek dişli canavar kahrolmuştur. Barış ve selamet elçisi inancımız her daim baki ve payidar olacaktır. Bu bağlamda, biz de ‘evet’ diyerek sizi destekliyoruz.”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal