Türkiye'deki Organik Tarıma Büyük Destek

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) İzmir'de organik tarım ve ihracat yapan Işık Organik Tarım firmasına 16 milyon avroluk kredi desteği yaptı.

17.09.2019-13:50 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-13:36)

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın(EBRD) İzmir'de organik tarım ve ihracat yapan Işık Organik Tarım firmasına 16 milyon avroluk kredi desteği yapılması sebebiyle şirketin üretim tesislerinde imza töreni düzenlendi.

İmza töreninden sonra, EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, planladıkları 5 yıllık stratejik planlama ile inovasyon ve teknoloji alanlarında belirli ihtiyaçlara yanıt verme hedefinde olduklarını dile getirdi.

Tuerkner, Türkiye’nin yatırımlar merkezinde EBRD’nin en hacimli ülkesi olduğuna vurgu yaparak, çok farklı portföydeki yatırımlara destek olduklarını, ülkenin istihdam ve ihracatına katkı sağladıklarını belirtti.

'Türkiye’de her zaman iyi projeler bulmanız mümkün'

Türkiye'nin geçen yılın ikinci yarısında başlayan ekonomik krizi atlatma yolunda olduğunu, son 2 çeyrekte büyüme yaşandığını belirten Tuerkner şu sözleri söyledi:

"EBRD olarak zor zamanlarda dahi Türkiye’de yatırımları asla durdurmadık. Çünkü Türkiye’de her zaman iyi projeler bulmanız mümkün. Işık Organik, ihracatçı olarak bu örneklerden biri, özellikle böyle zamanlarda ihracat Türk şirketleri için çok iyi bir strateji." 

Işık Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık ise halen 120 bin dekar alanda organik üretiminde bulunduklarını, anlaşma ile hem alanın büyüyebileceğini hem çiftçi sayısının yükseleceğini dile getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal