Türkiye'de İlk Defa Benzin, Motorinden Daha Ucuz Olacak

Benzine gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 16 kuruşluk indirim gelmişti. Yapılan bu indirimin ardından Türkiye'de ilk defa bazı şehirlerde benzin motorinden daha ucuz oldu.

24.11.2018-11:48 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-11:43) Türkiye'de İlk Defa Benzin, Motorinden Daha Ucuz Olacak

Benzinin litre ücretine gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 16 kuruşluk indirim gelmesinin sonrasında Ankara'da ortalama 6,50 liradan satılan benzinin litre ücreti 6,34 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul'da 6,39 liradan 6,23 liraya, İzmir'de 6,49 liradan 6,33 liraya düştü. İndirimin sonrasında Türkiye'de ilk defa bazı şehirlerde benzin motorinden daha ucuz duruma geldi. Van'da benzin motorinden 2 kuruş, Antalya'da ise 1 kuruş daha ucuza verilecek.

DİYARBAKIR'DA BENZİN VE MOTORİN AYNI FİYATTA

Diyarbakır'da iki ürün de pompada aynı ücretten işlem görürken, diğer şehirlerde benzin fiyatları motorin fiyatlarına yakın gidiyor. Uzmanlar, benzinin litre ücretinin motorinin altına düşmesinde asıl etkenin, uluslararası piyasalardaki ve Akdeniz piyasasındaki fiyatlarda meydana gelen değişiklik olduğunu söylüyor.

BENZİN TOPLAMDA 73 KURUŞ UCUZLADI

Benzin ücretlerinde Kasım ayı içinde 57 kuruşluk indirim yapılmıştı. Bugünkü indirimin sonrasında benzin toplamda 73 kuruş ucuzladı. Motorin fiyatlarında ise ÖTV'den karşılanan oranın altına düşülmesi ile 22 Kasım'da pompaya 13 kuruşluk indirim gelmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal