Türkiye ve Azerbaycan'ın Düzenlediği Ortak Askeri Tatbikat Sona Erdi

Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan'da başlattığı, "Mustafa Kemal Atatürk 2019" ismi verilen ortak askeri tatbikat doğrultusunda temsili düşman hedefleri kara ve havadan vuruldu.

03.05.2019-14:24 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-15:16)

 

Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Azerbaycan'da başlattığı ortak askeri tatbikat kapsamında  temsili düşman hedefleri kara ve havadan vuruldu.

ORTAK TATBİKAT DEVAM EDİYOR

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki askeri iş birliği doğrultusunda, iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki koordinasyonun ilerletilmesi için düzenledikleri tatbikatın üçüncü ve son gününde yerine getirilen görevler savaş sahnelerini aratmadı.

Bakü civarında askeri eğitim alanında gerçekleştirilen tatbikatta 85'i Türkiye'den bin asker, 60 tank ve zırhlı araç, 30 top ve havan topu ile 20 taarruz ve nakliye helikopterleri bulunuyor.

Tatbikat, yüksekliklerdeki temsili düşman hedeflerine top, havan topu ve helikopterlerden gerçekleştirilen atışlarla başladı.

Top ve hava saldırısından sonra tank ve zırhlı araçlar düşman hedeflerine doğru atışlar yaparak atağa geçti. Temsili hedefler, atışlarla etkisiz hale getirildi ve helikopterle düşman bölgelerine indirilen askerler bölgeyi ele geçirdi.

Tatbikat, temsili yaralıların helikopterlerle tahliye edilmesiyle birlikte sona erdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal