TRT'den Kılıçdaroğlu'nun İddialarına Yalanlama

TRT'den istihdam fazlası personel (İFP) iddiaları hakkında yapılan bilgilendirmede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında ileri sürdüğü iddiaların gerçek olmadığı açıklandı

21.05.2019-16:50 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-16:40)

TRT Genel Müdürlüğü, istihdam fazlası personel iddiaları hakkında, TRT Haber internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yazılı açıklamada bulundu.

Söz konusu açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün TRT Haber'de canlı yayınlanan partisinin grup toplantısında ileri sürdüğü iddiaların gerçeği yansıtmadığı, ilgili personelin hak kaybı yaşamadığı, işten çıkarılmadıkları ve sürülmedikleri vurgulandı.

Kamu kurumlarında çalışanların Devlet Personel Başkanlığı üzerinden ihtiyacı olan diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmesi uygulaması olan İFP'nin, TRT'de 2018 Temmuz ayında çıkan emeklilik teşvikinden yararlanmayan çalışanlar arasından belirlendiği bildirilen açıklamada, "Uzun ve titiz bir çalışmanın neticesinde İFP olarak belirlenen 169 kişi (26'sı kendi isteğiyle), atanacakları kurumlarda TRT'de iken almış oldukları maaş, ek gösterge, varsa ikramiye, zam ve tazminat haklarını aynı şekilde almaya devam edeceklerdir" bilgisi paylaşıldı.

'ÇALIŞANLAR HAK KAYBINA UĞRAMADI'  

Yapılan açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Çıkış noktası kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı olan bu uygulamada, çalışanlar hiçbir hak kaybına uğramaksızın yalnızca yer değiştirmiş olmaktadır. Devlet Personel Başkanlığı, İFP uygulamasına alınan kişileri, iddiaların aksine kişisel yetenekleri ve diğer devlet kurumlarının ihtiyaçlarını gözeterek görevlendirmektedir. Engelli, gazi, şehit-gazi yakını ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu gereği TRT'de çalışan kişiler (kendi isteği ile olanlar hariç) İFP olarak değerlendirilmedi. 1 Mayıs 1964 tarihinde kurulan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, 55 senedir ülkemize hizmet etmektedir. Bugün TRT, dünyanın en büyük medya kuruluşları arasında bulunmaktadır. Kamu yayıncılığı sorumluluğu ile hareket eden TRT, ülkemizin kültür, sanat ve eğitimine önemli destekler sağlarken, izlenme raporlarına göre Türkiye'de en çok izlenen kanalları bünyesinde bulundurmaktadır. Bunun yanı sıra farklı dillerde yaptığı uluslararası yayınlarıyla Türkiye'nin gücünü, sesini ve değerlerini tüm dünyaya duyurmaktadır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal