Sıcaklık Eksi 27'ye Ulaştı

Kar yağışının akabinde kendini gösteren soğuk hava Kars’ı kötü etkiledi. En soğuk gecenin olduğu şehirde termometreler -27’i gösterdi. İnsanların havaya savurduğu sıcak su yere ulaşamadan dondu.

10.02.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 10.02.2020-12:23) Sıcaklık Eksi 27'ye Ulaştı

Soğuktan kayalıklar akan sular donarak yapay şelale meydana getirdi. Çalışmayan taşıtların altında ise ateş yakıldı. Soğuktan şehirde okullar tatil olurken, insanlar kaldırımlarda yürümekte güçlük çekti. Ayakkabı boyacıları da kaldırımda ateş yakarak ısındı. Bazı işyerlerinin de kapı kilitleri dondu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye bakıldığında; bölgede senenin en soğuk gecesi yaşandığı ifade edilen Kars'ta aşırı soğuk, doğal hayata da tesir etti. Bölgede en soğuk şehir -31 derece ile Kars oldu.

“Donuyoruz.”

Bir vatandaş, “Bugün hava çok soğuk, eksi 27 derece soğuk var. Adeta Kars'ın en soğuk günü, Allah herkese yardımcı olsun. Donuyoruz, açıkçası donuyoruz, çok soğuk” dedi.

Şehirde hava sıcaklığı gece -31 derece olurken, sabah vakitlerinde termometreler -27 dereceyi gösterdi. Soğuk havanın ilerleyen günlerde de kendni göstermesi öngörülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal