Şanlıurfa'da Açılan Millet Kıraathanesi'ne İlgi Büyük

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bahsetmesinin ardından Şanlıurfa'da faaliyete geçirilen Millet Kıraathanesi halktan büyük ilgi gördü. Kıraathanede halka ikramlarda da bulunuluyor.

20.06.2018-14:45 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-14:37) Şanlıurfa'da Açılan Millet Kıraathanesi'ne İlgi Büyük

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının sonrasında Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde açılan "Millet Kıraathanesi" yoğun alaka görüyor.

Eyyübiye Belediyesi tarafından tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi civarındaki yaklaşık 2 bin metrekare alan üstüne açılan kıraathane, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk olma niteliğini taşıyor.

Yediden yetmişe her yaştan insanın uğrak noktası durumuna gelen kıraathanede, kütüphane, dinlenme yerleri, çocuklar için oyun parkı ve bilgisayar odası bulunuyor.

Kitap okumak için gelenlere yetkililer tarafından bedava çorba, simit, pasta, çay ve kek servisi de yapılıyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AA muhabirine yaptığı konuşmada, eksik noktaları gördükleri kıraathaneyi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları kapsamında kısa zamanda şehre kazandırdıklarını belirtti.

Kıraathanenin maliyetinin çok düşük olduğunu söyleyen Ekinci, halka yararı açısından ise faydasının ölçülemeyecek seviyede olduğunu kaydetti.

Ekinci, günün her anında kıraathanenin dolup taşmasından duyduğu mutluluğu anlatarak, şöyle dedi:

"İnsanımız bir taraftan merak duyduğu alan ile alakalı kitapları okurken, bir taraftan da çalışanlarımız ikramlar yapıyor. Gerçekten ciddi bir eksiklik giderildi. Özellikle ülke halkımızın okumaya karşı duruşu herkesin malumu. Kitap okuma alışkanlığımızın düşük olduğunu biliyoruz. Hele de Eyyübiye ilçemizde, halkın yüzde 60'ının ilkokul, yüzde 3'ünün üniversite mezunu olduğu bir ortamda, tabii ki okumayla alakalı ciddi projeler yapılması lazım. Kıraathane sayesinde okuma oranlarına öenmli bir katkı yapılabileceğini gördük. 24 saat açık bir biçimde hizmet sağlıyor. Kitap okumayı özendirmek manasında da arkadaşlarımızla ciddi çalışma içindeyiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal