Sağlık Bakanı Koca’dan Hemşireler Gününe Özel Mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hemşireler Günü için yayınladığı mesajında, “Bu yıl Hemşireler Günü, Anneler Günü ile aynı tarihe denk gelmiştir. Son yıllarda çok sayıda erkek hemşiremiz yetişip göreve başlasa da hemşirelik içinde barındırdığı şefkat ile annelikle çok benzerlik göstermektedir” dedi.

13.05.2019-23:36 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-23:31)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hemşireler ve Ebeler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TÜM TOPLUMUN SAĞLIKLI HAYAT TARZINA SAHİP OLMASI  

Bakan Koca, sağlık ordusu olarak tüm toplumun sağlıklı hayat tarzını benimsediği, herkesin sağlık hakkının korunduğu, ihtiyaç halindeki herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişebildiği bir Türkiye’ye sahip olmayı hedeflediklerini belirtti.

HEMŞİRE VE EBELER SİSTEMİMİZİN ASLİ UNSURLARIDIR  

Koca, “Hemşire ve ebeler sistemimizin asli unsurlarındandır, bizim de kendilerini yerleştirdiğimiz yer buna uygun olmalıdır. Sağlık Bakanlığı olarak ebe ve hemşirelerimizin eğitim seviyelerini yükseltmek için teşvikler uyguladık, ön lisans ve lisans tamamlamalarını destekleyerek bu her iki mesleğin de lise seviyesinde değil, lisans seviyesinde eğitim almış personelimizle icrasını hedefledik. Son yıllarda geldiğimiz nokta bu konuda önemli bir yere ulaştığımıza işaret etmektedir” dedi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal