Rasim Ozan Kütahyalı Hakkında Zorla Getirme Kararı Verildi

Canlı yayında Boşnaklar hakkında söylediği sözler nedeniyle hakkında dava açılan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

01.02.2019-13:24 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-13:18) Rasim Ozan Kütahyalı Hakkında Zorla Getirme Kararı Verildi

Bir televizyon kanalındaki spor programında söylediği sözlerle Boşnaklara hakaret ettiği öne sürülerek hakkında "Halkın bir bölümünü sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçlaması ile dava açılan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında ilk duruşmaya katılmadığı nedeni ile zorla getirme kararı verildi. Kütahyalı hakkında Boşnak dernekleri ve çok sayıda kişi şikayetçi olmuştu.

İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuksuz sanık Rasim Ozan Kütahyalı gelmedi. Duruşmaya şikayetçi Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği avukatları ile çok sayıda şikayetçi katıldı.

MÜŞTEKİLER KÜTAHYALI HAKKINDA ZORLA GETİRME TALEBİNDE BULUNDULAR

Şikayetçi avukatları, sanığın duruşmayı uzatmak için duruşmaya gelmediğini söyleyerek hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasını istediler. Şikayetçiler ayrıca duruşmaya katılma talebinde de bulundular.

KÜTAHYALI'NIN AVUKATI: DAVAYI UZATMA GAYEMİZ YOK

Sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatı ise müvekkilinin Almanya'da gurbetçilerin daveti üstüne Hamburg'a gittiğini söyleyerek "Davayı uzatma amacımız yoktur. Almanya'ya gittiği ile alakalı belgeleri mahkemenize verdik" dedi.

SANIĞIN ZORLA GETİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Mahkeme, sanık avukatının müvekkilinin çağrı üstüne Almanya'ya gittiğini, ve bu sebeple duruşmada hazır olamadığını iddia ederek mazeret bildirmişlerse de duruşma günün sanığa 3 ay önceden çağrı kağıdıyla bildirildiğini, mazeretinin yerinde olmadığından sanığın zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca gerçek kişiler ve dernekler ve federasyonlar davaya katılma isteğinde bulunduğunu söyleyerek Yargıtay kararlarına göre, suçtan direkt zarar görmedikleri sebebiyle katılma isteklerini kabul etmedi. Bazı müştekilere yazılan emirlerin dönüşlerinin beklenmesine karar verilerek duruşma ötelendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal