Müzik Eğitmeni Kisvesi Altında PKK'ya Eleman Kazandırdılar

Adana'da çocukları kandırarak bölücü terör örgütü PKK'ya eleman kazandırdığı iddia edilen bir müzik merkezine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

15.02.2020-11:13 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-11:54) Müzik Eğitmeni Kisvesi Altında PKK'ya Eleman Kazandırdılar

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na, merkez Seyhan ilçesi, Obalar Caddesi'nde bulunan bir müzik merkezine saz, gitar, tef gibi müzik aletleri kursuna gelen yaşları 14 ile 18 arasında değişen çocukların kandırılıp bölücü terör örgütü PKK'ya gönderdiklerine dair bir ihbar ulaştı.

Bu ihbar üzerine düğmeye basan başsavcılık tahkikat başlattı. Tahkikat kapsamında Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 4 ay önce savcılıktan alınan izinle teknik ve fiziki takibe başladı.

Yapılan takip neticesinde müzik merkezinde eğitmen olarak çalışan İ.A. ve J.S.'nin kursa gelen çocuklara bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı anlattığı, onunla ilgili kitaplar okuttuğu, videolar izlettiği ve daha sonrada PKK'nın Kuzey Irak'ta bulunan kamplarına gönderildiği tespit edildi.

Şahısların, bu şekilde 15 yaşındaki kız çocuğu G.H.Ö.'yü Kuzey Irak'taki PKK kampına gönderdikleri ileri sürüldü.

Ayrıca zanlıların kursa D.S. (16) ve yaşı büyük olan Ş.E.'yi de aynı şekilde kandırıp PKK'ya göndermek istedikleri kız çocuklarının da bunu kabul ettiği iddia edildi. Polisin operasyonuyla iki kızın PKK'ya katılmasının önüne geçildiği bilgisine ulaşıldı.

Polis yaptığı takip esnasında Mardin'in Nusaybin ilçesinde K.K. isimli bir şahsın B.D. adlı bir genç kızı kandırıp PKK'ya götürdüğünü saptayarak Nusaybin'de düzenlenen operasyonla genç kız ve zanlıyı yakaladı.

Polis bu kapsamda gerçekleştirdiği operasyonda müzik merkezinde çalışan eğitmenler J.S. ile İ.A., Mardin Nusaybin ilçesinde genç kızı PKK'ya götürdüğü iddia edilen K.K. ve bunlara yardım yaptığı öne sürülen H.T. ile PKK'ya gitmesi engellenen B.D., Ş.E. ile D.S., 8 Şubat ve daha sonraki günlerde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı.

Zanlılar emniyette alınan ifadelerinde suçlamaları reddederken müzik eğitmenlerinin çocuklara gitar, saz ve tef çalmayı öğrettiklerini söylediği bilgisine ulaşıldı.

Polis emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından zanlıları adliyeye sevk etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal