Muharrem İnce: 'Seçim Sonuçlarını Kabul Ediyorum'

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim sonrası ilk kez konuştu. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferini kabul ettiğini belirtti.

25.06.2018-12:25 - (Son Güncelleme: 25.06.2018-12:20) Muharrem İnce: 'Seçim Sonuçlarını Kabul Ediyorum'

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Muharrem İnce "Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda, YSK’nın açıkladığı oranlar ve rakamlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına sosyal medyada ki iddialara cevap veren İnce ‘’Öncelikle sosyal medyada dolaşan bu asparagas haberlerle başlayayım, bunların hepsi yalandır. Bunlar birkaç şizofrenin hasta insanların, ciddiye alıp yaymak da problem ama. Böyle bir şey yok, böyle bir şey yok. Yok ben saraya gitmişim falan, bunların hepsi asparagas şeylerdir’’ diye konuştu.

'81 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLUNUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Muharrem İnce ’Sayın Erdoğan, lütfen artık bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. 81 milyonun cumhurbaşkanı olunuz. Benim sloganımı kullanmanızı tavsiye ederim. Artık hepimizin cumhurbaşkanı olun. Bu gerginliğe son verin, kucaklayın milleti. Ben seçilseydim öyle yapacaktım. AK Parti genel merkezine gelip sizin çayınızı içecektim. AK Partilileri kucaklayacaktım. Sayın Erdoğan’dan bunu bekliyorum’’ diye konuştu.

'SEÇİM SONUÇLARINI KABUL EDİYORUM'

Seçim sonuçlarına ilişkin konuşan Muharrem İnce ‘’Seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur. Altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur. Bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdıkları tutanaklarda, YSK’nın açıkladığı oranlar ve rakamlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum’’ şeklinde konştu.

'MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM'

‘’Türkiye demokratik değerlerle bağını koparmıştır. Türkiye 143 yıldır sürdürdüğü parlamenter sistemle bağını koparmıştır. Toplumsal barışımızı tehdit eden faktörler iş başında olmaya devam edecektir. Tam anlamıyla bir tek adam rejimine geçilmiştir. Sistemin içinde bir mekanizma yoktur’’ diyen Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ‘’Geleceğimize dair her zaman büyük endişelerimiz ve kaygılarımız olmaya ne yazık ki devam edecektir. Biz mücadele etmeye, halkımızla bütünleşmeye devam edeceğiz. Bu seçim sürecinde yaklaşık her 3 vatandaşımızdan birinin onayını almış biri olarak, tüm vatandaşlarımın takdirini kazanma mücadelemi sürdüreceğim’’ şeklinde konuştu.

'BİZE DÜŞEN YANLIŞLARIMIZI DÜZELTMEK'

CHP’nin adayı Muharrem İnce ‘’Beni aday yapan partime ve tüm seçmenlerimize dönük çıkaracağımız sayısız dersler mevcuttur. Yapılan her şey eksiklikler içerebilir. O halde eksikliklerimizi tamamlamak zorundayız. Yapılan her şeyde yanlışlar bulunabilir. O halde bize düşen yanlışlarımızı düzeltmek olmalıdır’’ diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal