Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Güvenli Bölge Açıklaması

Bakan Hulusi Akar, 'ABD’nin Suriye’den çekilmesinden sonra oluşacak boşluk, teröristler için güvenli bölge haline gelmemelidir. PKK, PYD, YPG aynıdır. Bu nedenle YPG terör örgütünün bölgeden çıkarılması, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliği açısından en önemli konudur.' dedi.

15.02.2019-17:04 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-17:24) Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Güvenli Bölge Açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada, 'ABD’nin Suriye’den çekilmesinden sonra oluşacak boşluk, teröristler için güvenli bölge haline gelmemelidir. PKK, PYD, YPG aynıdır. Bu nedenle YPG terör örgütünün bölgeden çıkarılması, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliği açısından en önemli konudur. Güvenli bölgede sadece Türkiye olmalıdır' ifadeleri kullanıldı.

Bakan Akar, Soçi’deki Liderler Zirvesi’nden sonra Münih Güvenlik Zirvesi’nde bulunmak için Almanya’ya geldi.

TERÖRÜN HER KOLUYLA SAVAŞIYORUZ

Zirve bünyesinde yapılan DEAŞ’la mücadele toplantısına katılan Bakan Akar, ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere savunma bakanlarının da yer aldığı toplantıda, Türkiye’nin terörizmin her koluyla savaştığını, savaşmaya bundan sonra da devam edeceğini ileri sürdü.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonu'nda 3 binden çok radikal DEAŞ üyesi teröristin öldürüldüğünü ifade eden Bakan Akar, 'ABD’nin Suriye’den çekilmesinden sonra oluşacak boşluk teröristler için güvenli bölge haline gelmemelidir.' şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal