Mavi Kategoride Aranan Terörist İstanbul'da Yakalandı

Aranan teröristler listesinde 'mavi' kategoride bulunan DHKP/C'nin sözde üst düzey sorumlusu olduğu öne sürülen Hatice Ruken Kılıç'ın İstanbul'da, emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda yakalandı.

02.02.2019-17:56 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-17:50) Mavi Kategoride Aranan Terörist İstanbul'da Yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı'ndan güvenlik ekipleri, terör örgütü DHKP/C'nin üst düzey sorumlularından ve aranan teröristler listesinde 'mavi' kategoride bulunan Hatice Ruken Kılıç ile Serkan Örs'ün Avcılar hakkında aldıkları ihbar üzerine harekete geçti.

ÇOK FAZLA ÖRGÜTSEL DOKÜMAN BULUNDU

Bu doğrultuda operasyon gerçekleştiren güvenlik ekipleri, Kılıç ve Örs'ü gözaltına aldı. Önceden tespit edilen adreste yapılan aramada, 1 tabanca ile çok fazla mermi, dijital malzeme ve örgütsel doküman a el koydu. Zanlıların götürüldükleri emniyette işlemleri devam ediyor.

Hatice Ruken Kılıç ve Hatice Aşık, 10 Ağustos 2015 tarihinde Sarıyer'deki Amerikan Konsolosluğu'na saldırı gerçekleştirmiş, Aşık yaralı yakalanırken, Kılıç kaçmayı başarmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal