Manisa Lalesini Koparanlara 60 Bin Lira Ceza Kesiliyor

Manisa'nın Spil Dağı'nda yetişen ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Manisa Lalesi'ni koparanlara ağır ceza uygulanıyor. Laleyi koparanlara 60 bin lira ceza kesiliyor

30.04.2019-16:44 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-16:37)

Spil Dağı'nda yetişen Manisa Lalesi için geçmiş dönemde, 'Tür Eylem Planı' düzenlendi. Nesli tehlike altındaki lalelerin çiçeklerine ya da soğanlarına zarar verilmemesi için para cezası uygulanmaya başlandı. 2872 Sayılı Çevre Kanunu'na göre geçen sene 48 bin 625 lira olan cezanın, bu sene miktarı da zamlandı. Manisa Lalesi'ni veya soğanlarını toplayanlara, 60 bin 163 lira idari para cezası verileceği bildirildi.

"DOKUNMAYA BİLE KIYAMIYORUZ"

Her sene nisan sonu mayıs ayının başında çiçek açan Manisa Lalesi, havaların ısınmasıyla beraber bu sene de yüzünü gösterdi. Manisa Lalesi'ni görmek isteyen doğaseverler ise bölgeye akın etmeye başladı. Spil Dağı'ndaki laleleri görmek ve görüntülemek için 10 senedir bölgeye geldiğini söyleyen Şükrü Sezer, "Manisa'mızın adeta simgesi durumuna gelmiş, Manisa lalelerini her sene gelip bu günlerde görüntülüyoruz. Burası Manisa'nın koruma altına alınmış bir bölgesi. Manisa lalelerini koparanlara uygulanacak ceza kanunundan çok memnun olduk. Ağır cezalarla lalelerin koparılmaya caydırıcı olması bizleri çok mutlu etti. Gelecek nesillerimizin de Manisa lalesini bilmesini istiyoruz. Bu cezai işlemlerin uygulanması en azından koparmayı caydıracaktır. Bunları bırakın koparmayı, dokunmaya dahi kıyamıyoruz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal