Maltepe Sokakları Çöp İçinde!

Maltepe Belediyesi'nin taşeron şirketi Mataş'ın işçileri, toplu iş sözleşmesinin hükümlerinin yerine getirilmediği ve haksız işten çıkarmalar yapıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlatmıştı. Eylemin 3. gününde Maltepe'de bulunan bazı mahallelerde çöpler birikerek çevreye zarar vermeye başladı.

27.10.2019-18:10 - (Son Güncelleme: 27.10.2019-18:03)

480 temizlik işçisi, iş bırakarak cuma gününden itibaren mesaileri süresince belediye garajında bir araya geldi.

İşçiler, toplu iş sözleşmesi hükümleri uygulanıp, işten çıkartılan arkadaşları geri alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti. Eylemin 3. gününde bu sabah Maltepe'nin bazı mahallelerinde atılan çöplerin biriktiği dikkatleri çekti.

Mahalle sakinleri, biriken çöplerden yayılan kokulardan ve görüntü kirliliğinden rahatsızlık duyduklarını söylediler.

Zümrütevler Mahallesi'nde oturan bir mahalle sakini, "Bu çöpleri dünden beri almıyorlar. Ne yer temizleyen var, ne çöp arabası geldi çöpleri aldı. Bütün mahalle böyle sadece burası değil. Hepimiz şikayetçiyiz. Kimilerine sorduk,'grevde' dediler 'onun için gelmiyorlar' dediler.Akşamleyin gelmişler 3 konteyner almışlar, gerisini bırakmışlar." dedi.

Bir başka mahalle sakini ise "Çöpler dünden itibaren alınmıyor. Mahalle süpürülmüyor kaç gündür. Haklarını alamadıklarından dolayı böyle bir eylem yapmışlar. Ama bilmiyorum ne kadar sürecek. Koku oluyor, çöp konteynerleri yıkanmıyor." şeklinde konuştu.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal