Komiser Yardımcılığı

Komiser yardımcılığı 2018 alımı? Komiser yardımcılığı sınavı 2018? Komiser yardımcılığı 2018 şartları? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

21.05.2018-23:20 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-23:10) Komiser Yardımcılığı

Komiser Yardımcılığına başvuru için hangi şartlar aranmaktadır?

PAEM’e başvurmak isteyen adayların son iki senede gerçekeleştirilen KPSS P3 puanlarının 70’in üzerinde olması lazımdır. KPSS puanı 70'den düşük olanlar PAEM’e başvuramaz. Çoğu zaman 70+ puan alanlar mülakata davet ediliyor fakat başvuru sayısı fazla olursa giriş için 70-75 puan arası riskli sayılabilir.Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en fazla puandan en düşük puana doğru listelenir. Alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının en fazla on katına dek aday için şahsen başvuruda bulunmak üzere randevu bilgilerini gösterir sınav giriş belgesi hazırlanır.

Komiser Yardımcılığına başvurmak için boy ve kilo kaç olmalı?

Komiser yardımcılığına müracaat etmek isteyen adaylar bazı fiziki şartları yerine getirmelidir. Erkek adayların boyları en az 167 cm, kadın adayların boyları en az 162 cm olmalıdır. Adayların beden kitle oranları 18-27 arası olmalıdır.

Diğer başvuru şartları

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
* Lisans mezunu yada denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
* KPSS’de Bakanlıkça tespit edilecek puan türünden taban puan yada üstünde puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit yada vazife malulü eş yada çocukları için sınav için tespit edilen taban puanın en az % 90’ını almış bulunmak, ( KPSS lisans P3 puan türünden (63,000) taban puan yada üstünde)
* 18 yaşını bitirdikten sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş göz önüne alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı senenin 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış bulunmak,
* Silah taşımaya yada silahlı vazife yapmaya hukuki bir engeli olmamak,
* Alkol, uyuşturucu yada uyarıcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmüş yada görüyor olmamak,
* Kamu haklarını kullanmaktan mahrum edilmiş olmamak,
* Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir sebeple polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
* Başvuru tarihinde hiçbir siyasi partiye yada siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak,
* Güvenlik araştırması ve arşiv araştırması olumlu neticelenmek.
* Erkek adayların, 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında askerlik ile alakası olmamak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal