Kaybolan Zihinsel Engelli Mehmet Salih'ten Haber Geldi

Siirt'te 4 gün önce kaybolan zihinsel engelli Mehmet Salih Oral, jandarma ve AFAD tarafından yürütülen arama çalışmaları sonunda köye yakın bir yerde bulundu.

04.07.2018-18:47 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-18:58)

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Güleçler köyünde 3 gün önce odun toplamak için gittiği ormanlık ve dağlık alanda kaybolan zihinsel engelli 15 yaşındaki Salih Oral’dan müjdeli haber sonunda geldi.

Pervari ilçesine bağlı Güleçler köyünde ikamet eden zihinsel engelli Mehmet Salih Oral, 2 Temmuz Pazartesi sabahı eşekle yakacak odun toplamak için yakınlardaki ormanlık ve dağlık alana odun aramaya gitti. Bir süre sonra eşek, Salih Oral olmadan köye geri döndü. Salih Oral akşam olmasına rağmen eve dönmeyince ailesi ve köylüler, bölgeye gidip geniş çaplı arama yaptı. Fakat sonuç çıkmayınca, güvenlik güçlerine haber verildi.

Bunun ardından bölgeye çok sayıda jandarma ve AFAD ekibi gönderildi. Dün Pervari Kaymakamı Hakan Şeker de Mehmet Salih Oral’ın kaybolduğu köye gelerek hem çalışma yapan ekiplerden, hem de aile yakınlarından bilgi aldı.  Aramalar, bugün sabah erken saatlerde tekrardan başladı. Bölgeyi karış karış arayan arama ekipleri, zihinsel engelli Mehmet Salih Oral'ı köy çevresinde bulunan kayalıklarda bitkin bir halde buldu.

HER YERDE ARANDI

Jandarma ve AFAD ekipleri, dağ taş demeden 4 koldan zihinsel engelli Mehmet Salih Oral'ı arıyor. Drone ile havadan tarama yapılan bölgede arama çalışmalarına Bitlis'ten çağrılan dalgıç ekibi de destek vermişti. Arama çalışmalarında güvenlik güçlerine ait iz sürücü köpekler de yoğun bir şekilde kullanıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal