HDP'nin Şanlıurfa'da Astığı Pankartlar Mahkeme Kararı ile Kaldırıldı

HDP'nin Şanlıurfa'da sokaklara astığı, üzerinde 'Li Diji Şer Aşiti' yazılı pankartlar, 'Savaştan sonra barış bizimdir' anlamı taşıdığı gerekçesi ile mahkeme kararı ile toplatıldı.

14.03.2019-16:47 - (Son Güncelleme: 14.03.2019-16:39) HDP'nin Şanlıurfa'da Astığı Pankartlar Mahkeme Kararı ile Kaldırıldı

Şanlıurfa'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından şehrin farklı yerlerine asılan 'Li Diji Şer Aşiti' yazılı pankart ve bilboardlar, 'Savaştan sonra barış bizimdir' manası taşıdığı nedeniyle mahkeme kararıyla kaldırıldı.

HDP, 31 Mart yerel seçim propagandası için şehrin muhtelif yerlerine Türkçe ve Kürtçe yazılı pankart ve billboard astı.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Şanlıurfa 2'nci Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın isteği ardından HDP'nin seçim propagandası için tercih ettiği ve üstünde Kürtçe 'Li Diji Şer Aşiti' yazılı pankart ve billboardlara 'Savaşın ardından barış bizimdir' manası taşıdığı ve TMK'nin 7'nci maddesinin ihlal edildiği nedeni ile el konulmasına karar verdi.

HDP TEPKİ GÖSTERDİ

Hakimliğin kararının sonrasında il merkezi ve ilçelerde asılı olan afişler, polis birimleri tarafından kaldırılarak, el konuldu. Pankartların sökülmesine HDP idarecileri tepki gösterdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal