HDP Önünde Nöbet Tutan Ailelerden Biri Daha Evladına Ulaştı

Diyarbakır’da 6 Şubat'ta HDP belediye binası önünde oturma eylemine katılan Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu’nun 5 sene evvel terör örgütünün kaçırıp dağa götürdükleri oğulları Hüseyin’in güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu aktarıldı.

11.02.2020-13:12 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-17:35)

Eşrefoğlu ailesi ile beraber HDP binası önünde bekleyen ailelerden evlatlarını terör örgütünün elinden kurtaran ailesi sayısı 6’ya ulaştı.

Evlatlarının terör örgütü PKK üyeleri aracılığıyla dağa kaçırıldığını öne sürülen çeşitli şehirlerden Diyarbakır'a giderek 3 Eylül 2019'dan bu yana oturma eylemi yapan ailelerden biri daha evladına ulaştı. 2015 senesinde İstanbul'da çalışan Hüseyin'in (25) babası Nizamettin ile annesi Aslıhan Eşrefoğlu, yaşadıkları Erzurum'dan 6 Şubat'ta HDP Diyarbakır il binası önüne giderek oturma eylemine başlamışlardı. Çocuğunun kandırılıp dağa kaçırıldığını ifade eden baba Eşrefoğlu, "Çocuğum İstanbul'da çalışıyordu. 2015 yılında PKK'lılar tarafından kandırılıp dağa kaçırıldı. Şu anda nerede olduğunu bilmiyoruz. Fakat pişman olup geri gelmesini istiyoruz ve devletine teslim olmasını bekliyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Babasının davetini dikkate alan Hüseyin Suriye'nin kuzeyinden, önceki gün teröristlerin elinden kaçarak güvenlik kuvvetlerine teslim oldu. Hüseyin'in babası Nizamettin ve annesi Aslıhan Eşrefoğlu, 5 senedir ulaşamadıkları evlatlarına kavuşacakları dakikaları beklemeye başladı.

Daha evvel Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hacire Akar'ın oğlu Mehmet, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye ile İbrahim Kadran ve Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan, Halime Kadran'ın torunu Halil de farklı zamanlarda terör örgütünün elinden kurtularak ailelerine ulaşmışlardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal