HDP Balıkesir Adayı Yurdanur Güven Gözaltına Alındı

HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Yurdanur Güven sabah saatlerinde yapılan operasyonla gözaltına alındı.

19.03.2019-12:07 - (Son Güncelleme: 19.03.2019-12:02) HDP Balıkesir Adayı Yurdanur Güven Gözaltına Alındı

Sabah saatlerinde Bursa, Ankara, Mardin, Balıkesir, Şırnak ve Mardin'de bir çok adrese operasyon gerçekleştirildi. HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Yurdanur Güven de gözaltına alınırken, operasyonun sebebi öğrenilemedi.

MA'da yer alan habere göre, HDP Balıkesir Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Yurdanur Güven, evine gerçekleştirilen baskınla gözaltına alınıp ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi.

BİRÇOK ŞEHİRDE OPERASYON

Güven'le beraber adı öğrenilemeyen 3 kişinin daha gözaltına alındığı kaydedilirken, gözaltı sebepleri ile alakalı açıklama yapılmadı. Diğer taraftan, Şırnak, Ankara, Mardin ve Bursa'da çok sayıda ismin gözaltına alındığı öğrenildi.

GÖZALTINA ALINANLAR

Diğer taraftan Ankara'da TEM Şube polisleri tarafından gerçekleştirilen ev baskınlarında, Ankara Demokratik Alevi Derneği (ADAD) Eş Başkanı Mustafa Karabudak, KHK ile ihraç edilen sağlık emekçisi ve insan hakları aktivisti Adnan Vural, HDP Genel Merkez personeli Gülistan Tekin, Büro Emekçileri Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı İsmet Meydan ve Sıddık Akın da gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal