FETÖ'den Gözaltına Alınan ÖSYM Eski Başkanı Ali Demir'in İfadesi Ortaya Çıktı

FETÖ'den gözaltına alınan ÖSYM eski başkanı Ali Demir'in ifadesi ortaya çıktı. Demir ifadesinde FETÖ üyesi olmadığını ve örgütle mücadele ettiğini söyledi.

18.04.2019-16:26 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-16:15) FETÖ'den Gözaltına Alınan ÖSYM Eski Başkanı Ali Demir'in İfadesi Ortaya Çıktı

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın aktardığına göre FETÖ'den gözaltına alınan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, tutuklama istemi ile çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol koşulu ile serbest kalmıştı. Elektronik kelepçe takılarak ev hapsine alınmasına karar verilen Ali Demir’in ifadesi de ortaya çıktı. Demir’in ifadesi özetle şu şekilde:

"FETÖ ÜYESİ DEĞİLİM"

FETÖ/PDY terör örgütü mensubu değilim. Yaşamımın hiçbir evresinde bağlantım olmadı. Herkes tarafından malum olduğu gibi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından soruların sızdırıldığı öne sürülen 2010 senesi KPSS sınavının ardından 2010 senesi eylül ayında ÖSYM Başkanlığı’na atandım.

"MÜCADELE ETTİM"

Başkanlığa başlamasının ardından itibaren bu örgütün yarattığı tahribatı önlemeye uğraştım. Bunlarla mücadele ettim. O dönem örgüte yakın olan basın organlarına bakıldığı zaman aleyhimde çok sayıda yayının olduğu, hakkımda karalama kampanyası yapıldığı görülebilir. Vazifem boyunca bir numaralı amacım ÖSYM başkanı olarak, sınav güvenliğini sağlamaktı. Benim döneminde 6114 Sayılı kanun çıkartılarak, ÖSYM’nin sağlam bir yapıya oturtulması tesis edildi. İlk kez sınav emniyetinin önemin vurgulanması. Ve soruların sızdırılmasının suç olduğu bu dönemde yapıldı.

"BENİM DÖNEMİNDE SORU SIZDIRILMADI"

1 Nisan 2011 tarihinde 3’lü kararname ile ÖSYM Başkanlığı’na asaleten atandım. Ben bütün işlemlerimi devletin bütün kademeleri ile uyum halinde yaptım. Benim döneminde, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen soruların sızdırıldığı iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum. Hiçbir sınavın sorusu sızdırılmamıştır. En üst seviyede tedbirleri bir başkan olarak aldım. Bu sınav sorularının sızdırıldığına yönelik de somut bir kanıt yoktur.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal