Fener Rum Patriği'nin Bazı İl ve İlçelere Metropolit Atadığı İddia Edildi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Fener Rum Patriği'nin Türkiye'nin bazı il ve ilçelerine metropolit atadığını iddia etti.

16.05.2019-15:20 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-15:13)

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Fener Rum Patriği'nin, bir zamandır Türkiye'de farklı il ve ilçelere metropolitler atadığını iddia etti.

Özdağ, "Fener Rum Patriği'nin atama yaptığı yerlerde bir tane dahi Rum yok. Cemaati olmayan yerlere papaz atanıyor ve buralarda düzenli ayinler gerçekleştiriliyor." sözlerini kullandı.

"AYİNE KATILIMI YUNANİSTAN'DAN GELEN KİŞİLER SAĞLIYOR"

Özdağ, Mecliste yaptığı basın toplantısında, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, Muğla'nın Yatağan ilçesindeki tarihi bir kalıntıya papaz atamasını eleştirerek, "Ayine katılımı Yunanistan'dan gelen kişiler sağlıyor" açıklamasını yaptı.

"İNSAN GETİRİLMESİNİ NASIL AÇIKLAYACAĞIZ?"

Türkiye'nin, kendi içindeki Rum azınlığının ibadetlerini huzur içerisinde yapmasının garantörü olduğunu söyleyen Özdağ, "Fakat ayin yapmak üzere Yunanistan'dan Türkiye'ye insan getirilmesini nasıl açıklayacağız? Sit alanı içerisinde olan antik şehirlerdeki kalıntılara metropolit atamanın manası nedir?" diye sordu.

YASALARA AYKIRI

Ümit Özdağ, 12 kişiden meydana gelen Fener Rum Patriği Dini Meclisine 6 yabancı asıllı metropolit ataması yapıldığını ve bunun kanunlara aykırı olduğunu söyledi. Atanan 6 ismin Yunan vatandaşı olduğunu ve bunlara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının verilmesinin düşünüldüğünü iddia eden Özdağ, "Yatağan'daki papaz da Yunan vatandaşı. Nasıl olur da Türkiye Cumhuriyeti topraklarındaki bir kiliseye bir başka ülkenin vatandaşı atanır ve burada vazife yapar. Bu hususta hükümetin midesi çok geniş ve bu gelişmelere tepki göstermiyor." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal