Enis Berberoğlu'nun Eşinden CHP'ye Sitem

CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi CHP'ye sitem etti. Oya Berberoğlu, "CHP'den daha büyük eylemler bekliyorduk ama olmadı. Bundan sonra gerekeni ben yapacağım" dedi.

23.07.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 23.07.2018-10:56) Enis Berberoğlu'nun Eşinden CHP'ye Sitem

406 gündür cezaevinde olan CHP Milletvekili Berberoğlu, son tahliye isteği de kabul edilmeyince 'kimseyle görüşmeme' kararı aldı. CHP yönetimine sitem eden Oya Berberoğlu, "CHP'den daha çok olay yaratacak, ses getirecek eylemler beklemiştik. Yargıdan adil karar gelmezse AYM ve Yargıtay önünde eylem yapacağım. AİHM'e dek gideceğim" dedi. Sözcü'ye açıklamalar yapan Oya Berberoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"CHP'DEN SES GETİRECEK EYLEMLER BEKLEMİŞTİK"

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Bu tarihi bir hadiseydi. Sağ olsun.

Bu yürüyüş yalnızca Enis için gerçekleştirilen bir yürüyüş değildi. Bu hepimizin adaleti ve hukuk arayışı içindi. Fakat ardından CHP'den daha büyük olay yaratacak, ses getirecek eylemler beklemiştik.

CHP'de şu anda kurultay istekleri var. Gene de ellerinden geleni yapıyorlar. Açıklamalarıyla destek olmaya uğraşıyorlar ve yaşanan sürece üzülüyorlar. Onların yerinde olsam Yargıtay önünde eylem yapar, AYM önünde eylem yapardım. Fakat ben yapacağım.

TEK ÇARE AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'NE BAŞVURMAKTIR

Biz kendimizi her duruma hazırladık. Hukuki süreçte tek yolumuz var Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) gidip netice beklemek. Buradan da bir sonuç gelmezse artık çare, iç hukuk yolları tükendiği için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitmektir.

Ben ne 17. Dairenin, ne de AYM'ye gerçekleştireceğimiz başvurunun sonucunu beklerim. 2,5 senedir bekliyorum, daha fazla beklemem. Ben de ilerleyen günlerde Yargıtay'ın önüne gidip nöbet tutarım, konuşurum. Şahsi olarak bunu yapmaya karar verdim.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal