Elazığ Depreminde Mağdur Olan Depremzedeler İçin Yardım Kampanyası Düzenlenecek

Elazığ'da gerçekleşen depremden etkilenen depremzedeler için yardım kampanyası hazırlanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı hükmü, Resmi Gazete'de yayımlandı.

12.02.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-09:15)  Elazığ Depreminde Mağdur Olan Depremzedeler İçin Yardım Kampanyası Düzenlenecek

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen 6,8 şiddetindeki depremden zarar gören depremzedeler için yardım kampanyası yapılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı hükmü, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla paylaşılan kararda, Elazığ'da gerçekleşen deprem sebebiyle kaybı olan depremzedeler için insani yardım kampanyası başlatılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Konu olan insani yardım kampanyasının koordinasyonunu gerçekleştirmek için AFAD'ın görevlendirildiği belirten hükümde, bu boyutta valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan bağışların aktarılması veya gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan yardım yapılması için kamu bankaları ve özel bankalarda açılacak hesapların AFAD aracılığıyla duyurulacağı aktarıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal