Diyarbakır ve Siirt'te Petrol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Diyarbakır'da gerçekleşen petrol keşfi hakkında bilgi verdi.

21.03.2019-22:57 - (Son Güncelleme: 21.03.2019-22:46) Diyarbakır ve Siirt'te Petrol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Diyarbakır ve Siirt'teki petrol arama faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

TÜRKİYE PETROL TARİHİNDE İLK

Diyarbakır'daki 'Mermer-1' sahasında, yerin 3 bin 500 metre altı çatlatılarak Türkiye petrolleri tarihinde ilk defa bu yöntemle petrol keşfi yapıldığını ifade eden Bakan Dönmez sözlerine, ''Dünyada son yıllarda hızla yaygınlaşan yeni bir üretim tekniği olan hidrolik çatlatma yöntemiyle hidrokarbon üretimi yapan ülkeler arasında artık Türkiye de var. Kayaların gözeneklerine hapsolmuş petrolü artık bu şekilde üretebileceğiz." diyerek devam etti.

YÜKSEK KALİTEDE PETROL

Siirt'te de geçtiğimiz ay 'Demirkuyu-1' sahasında 11,2 milyon varil yerinde rezerv kapasitesine sahip yüksek kalitede petrol keşfedildiğini de belirten Bakan Dönmez, ''Artık 'Demirkuyu-1' sahamızda at başları Türkiye'nin büyümesi, kalkınması, gelişmesi için dönecek. Kuyuda günlük üretimimiz bugün itibarıyla 450 varil ancak üretim artırma testlerimiz devam ederken, bu miktarı inşallah 1000 varile çıkaracağız. Üç sahamızdan günlük bin 560 varillik ilave günlük üretim gerçekleştireceğiz. Bugünkü piyasaya değeriyle sahalarımızdan yapacağımız üretimin değeri 220 milyon liraya denk geliyor." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal