Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Dış Politikada Etkin ve Çok Taraflılığı Savunuyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz de Türkiye olarak çok taraflılığı savunuyoruz fakat etkin çok taraflılığı savunuyoruz." şeklinde konuştu.

06.03.2019-16:23 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-16:19) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Dış Politikada Etkin ve Çok Taraflılığı Savunuyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz de Türkiye olarak çok taraflılığı savunuyoruz fakat etkin çok taraflılığı savunuyoruz." şeklinde konuştu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde öğrencilere hitap eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikası ve hedeflediği amaçlara ilişkin yorumlar yaptı.

Dış politikada adaletli ve ilkeli davranılmadığı sürece girişimciliğin hiçbir işe yaramayacağını ve sözlerin hiçbir hükmünün olmayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, bundan sebeple Türkiye'nin kendi gücünü ve kapasitesinin farkına vararak dış politikasını oluşturduğunu belirtti.

'NEYİ YAPIP YAPMAYACAĞIMIZI İYİ BİLİYORUZ'

Türkiye'nin dış politikada neyi yapıp yapmayacağını çok iyi bildiğini söyleyen Çavuşoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Sadece kendi gücünü esas alarak dış politika oluşturmak da gerçekçi bir durum değil. Bugün dünyadaki gelişmeleri çok iyi takip etmemiz gerekiyor. İlginç bir süreçten geçiyoruz. Dünya bugün bir geçiş süreci yaşıyor. Farklı akımların çatışmaya başladığı bir dünyadan bahsediyorum. Çok farklı sorunların yaşandığı, aynı zamanda çok önemli fırsatların insanlığın önüne çıktığı bir dönemden bahsediyorum. Bugün tek kutuplu bir dünya mı var? Ama tek kutuplu davranmaya çalışan ülke ve ülkeler var. Soğuk Savaş döneminde iki kutuplu bir dünya vardı, neyin ne olduğunu aşağı yukarı biliyorduk, biz de ona göre safımızı almıştık fakat diğer taraftan çok kutuplu bir dünya için çaba sarf edenler bulunuyor. Yani çok taraflılığı savunanlar var. Biz de Türkiye olarak çok taraflılığı savunuyoruz ama etkin çok taraflılığı savunuyoruz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal