Cumhurbaşkanı Erdoğan TANAP'ta Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TANAP'ın açılış töreninde konuştu. Erdoğan proje dair kapsamlı bilgiler verirken, Avrupa'da yükselen İslamafobi'ye de değindi.

12.06.2018-22:31 - (Son Güncelleme: 12.06.2018-22:21) Cumhurbaşkanı Erdoğan TANAP'ta  Konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'in Seyit Gazi ilçesi Aksaklı Mahallesi'nde gerçekleştirilen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın törendeki konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"BUGÜN TARİHİ BİR ADIM ATIYORUZ: ENERJİNİN İPEK YOLU!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Bugün, bölgemiz ve ülkelerimiz için tarihi bir adım atıyoruz. Güney gaz koridorunun bel kemiği olan, enerjinin 'İpek Yolu' olarak tanımladığımız Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın açılışını gerçekleştiriyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bu mega projenin, hedeflenen tarihten önce uygulamaya geçirilmesinde emeği olanları gönülden kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Bu projenin gerçekleşmesi her şeyden önce Türkiye ve Azerbaycan arasındaki karşılıklı güvene dayalı ilişkiler sayesinde mümkün olmuştur. Ayrıca üretici, transit ve tüketici ülkelerle şirketler arasındaki uyum ve anlayış birliği de sürecin hızlandırılmasına katkı sağlamıştır.

"HAZAR GAZI İLK KEZ AVRUPA'YA ULAŞMIŞ OLUYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Bu açıdan TANAP aynı zamanda çok taraflı işbirliğinin de nişanesidir. Enerjiyi çatışma değil işbirliği zemini olarak gören anlayışımız, TANAP sayesinde bir kez daha ete kemiğe bürünmüştür. Bundan dolayı özellikle İlham Aliyev kardeşime çok çok teşekkür ediyorum. TANAP ile Hazar gazı, ilk kez Avrupa'ya ulaşmış oluyor" diye konuştu.

"BAŞLANGIÇ KAPASİTESİ 16 MİLYAR METREKÜP! 6 MİLYARINI TÜRKİYE ALACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TANAP başlangıç kapasitesi yıllık 16 milyar metreküp doğalgazdır. Bunun 6 milyarı Türkiye'ye, 10 milyar metreküpü ise Avrupa'ya taşınıyor. TANAP'ın kapasitesini talebe bağlı olarak önce 22 milyar metreküpe, akabinde ilave yatırımlarla 31 milyar metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz’’ diye konuştu.

"YUNANİSTAN'A İLK TESLİMAT HAZİRAN 2019'DA"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan sınırına ilk gaz teslimatını 2019 yılının Haziran ayında gerçekleştirmeyi planlıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yenilenebilir enerji kaynakları kurulu gücümüzü, 12 bin 305 megawattan 40 bin 838 megawata getirdik’’ diye konuştu.

"ONLARIN YAPTIĞI BASİTLİK, BASİRETSİZLİK VE ATEŞLE OYNAMAKTIR"

İslam’a karşı Avrupa’da büyüyen tabloyu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Müslümanları hedef göstermenin, yabancı düşmanlığını kışkırtmanın, ibadethanelerin kapısına kilit vurmanın hiç kimseye faydası yoktur. Gerilim politikalarından siyasi rant devşirmeye çalışmak basitliktik, basiretsizlik, ateşle oynamaktır. Türkiye olarak Avusturya hükümetinin yanlışta ısrar etmek yerine bir an önce aklıselime dönmesinde fayda görüyoruz. Yabancı karşıtı ve İslam düşmanı akımlar maalesef giderek sosyal ve politik hayatı daha çok zehirliyor’’ şeklinde konuştu.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal