CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şehit Cenazesine Katılanları PKK'lı Olmakla Suçladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çubuk'taki olaylarla alakalı skandal bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, kendisini protesto eden ve içlerinde şehit yakınları da olan köylüleri PKK'lı olmakla suçladı.

30.04.2019-15:09 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-15:34)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninde uğradığı saldırı ile alakalı, "Bana saldıranların PKK'dan farkı yok. Onların hepsi PKK'lıdır" sözlerini kullandı.

"ŞEHİT CENAZESİNE KATILAN TEK GENEL BAŞKAN BENİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesindeki saldırı ile alakalı olarak şunları ifade etti:

"Şehit cenazesine ben ve arkadaşlarım beraber katıldık. Cenaze namazını doğru dürüst kıldırmadı bir grup. Akkuzulu köyü sakinlerine bir şey demiyorum. Benim gündeme taşımak istediklerim provokasyon yapanlar. O şehit cenazesine giden tek genel başkan benim. Daha namazın başında cenaze gelmiş, sloganlar, hakaretler... Bırakın namaz kılınsın, Fatiha okunsun, helallik alınsın. İzin vermiyorlar.

"ŞEHİT CENAZESİNDEKİ HAREKET BENİ DERİNDEN YARALAMIŞTIR"

Geldiğimiz aşama şudur; Bana yapılan linç kalkışmasından çok şehit cenazesine yapılan haksızlığı eleştiriyorum. Şehit cenazesindeki hareket beni derinden sarsmıştır. Arkasından bir linç girişimi. Bunu yapmak istiyorlardı, yapamadılar, beceremediler. Verilmiş sadakamız varmış.

"ORADAKİLERİN DE PKK'DAN HİÇBİR FARKI YOK"

Hayatımda iki defa akrep denen araca bindim. Biri Şavşat'taki terör örgütü PKK saldırısıydı. Akkuzulu köyünde de gene bir akrep aracına bindim. Oradakilerin de PKK'dan hiçbir farkı yok. PKK ülkeyi bölmek istiyor, bunlar da ülkeyi bölmek istiyorlar. Aynı yolun yolcusular. Biz sakinliğimizi koruduk, ne yaparsa yapsınlar."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal