Birleşmiş Milletler'den Yeni Zelanda'daki Saldırıya İlişkin Açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Yeni Zelanda'daki iki camiye yapılan saldırıyı kınayarak saldırıların İslamofobik, terörist ve ırkçı bir saldırı olduğunu söyledi.

15.03.2019-21:26 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-15:36) Birleşmiş Milletler'den Yeni Zelanda'daki Saldırıya İlişkin Açıklama

Birleşmiş Milletler'den Yeni Zelanda'daki terör saldırısına ilişkin bir açıklama yapıldı.

IRKÇILIK DAYANDIĞIMIZ HER ŞEYE AYKIRIDIR

BM İnsan Hakları Konseyi'nin 40. oturumunda, terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından konseye hitap eden Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Bachelet, konseyin ırkçılığa, hoşgörüsüzlüğe, yabancı düşmanlığına ve her türlü ayrımcılığa son verilmesine karşı bir yapı olduğunu vurgulayarak, "Irkçılık, dayandığımız her şeye aykırıdır" diye konuştu.

IRKÇILIĞIN HER ÇEŞİDİNE KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Yeni Zelanda'da 49 kişinin ölümüne sebep olan saldırıyı kınayan Bachelet, "Yeni Zelanda'da sadece saatler önce iki camiye yapılan ölüm saçan İslamofobik ve terörist saldırı, ırkçılığın can almasına korkunç başka bir örnektir. Şimdi ve 21 Mart Uluslararası Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Günü'nde, dünya halklarına, kurbanların, onların acılarının ve adalet taleplerinin yanında olacağımıza dair sözümüzü yineliyoruz. Irkçılığın her çeşidine karşı yılın her günü mücadelemiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal