Başkentte İmara Aykırı Yapılar Yıkılıyor

Ankara, Gölbaşı'nda imara aykırı olduğu anlaşılan 16 yapı planlı kentleşme doğrultusunda yıkılıyor.

11.09.2019-16:34 - (Son Güncelleme: 11.09.2019-16:27)

Özel çevre koruma alanı çerçevesinde  bulunan Mogan Gölü'nün etrafındaki imara aykırı binalar Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Gölbaşı Belediyesi ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kara incelemesiyle yapılan  yıkım çalışmaları dahilinde, göl kenarındaki bazı kulübe ve konteynerler kepçelerle yerlerinden alındı, betonarme yapılar ise kepçelerle temizlendi.

Vedat Çiftçi, gazetecilere yaptığı konuşmada, Mogan Gölbaşı Özel Koruma Bölgesi’nin 1990 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel koruma alanı seçildiğini gündeme getirdi. Koruma Bölgesi dahilindeki Eymir ve Mogan göllerinde 400'den fazla bitki, 200'ün üzerinde de kuş türü olduğunu söyleyen Çiftçi yıkım işlemlerinin doğal alanın korunması için, gerçekleştirildiğini ifade etti. Çiftçi, bölgede 16 kaçak yapı olduğunu, gün içinde hepsinin yıkılacağını aktardı.

Mogan Gölü'nün dip çamurunun arındırılmasına yönelik işlemler için de şöyle konuştu:

"Gölün üçte ikilik kısmını temizledik, önümüzdeki dönem kalan kısmı da temizleyeceğiz. Bakanlık olarak bisiklet yollarıyla, peyzaj ve millet bahçeleriyle ilgili ciddi projeler yürütüyoruz. Bu projelere baktığınız zaman gölün etrafında Gölbaşı Belediyemizle beraber yeni güzel mesire yerleri, bahçe ve bisiklet yolları yapacağız. Burası daha güzel yaşanabilir bir yer olacak." 

Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kara da  yıkım çalışmalarının planlı kentleşme doğrultusunda  yapıldığını belirtti.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal