Başbakan'dan İmar Bekleyenlere Müjde! İmar Barışı Geliyor

Başbakan Binali Yıldırım, imar düzenlemesi bekleyenlere müjdeli haberi verdi. İmar barışı adını verdiği reformla imarla alakalı tüm problemleri çözeceklerini söyledi.

28.04.2018-20:42 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-20:41) Başbakan'dan İmar Bekleyenlere Müjde! İmar Barışı Geliyor

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin tümünde imar problemi bulunduğunu söyleyerek "Türkiye'nin tümünde var olan bir problem var. Mülkiyetle, imarla, ruhsatla alakalı bir problem, bu bütün halkımızın kanayan yarası. Binası var elektriği yok, binası var ruhsatı yok, binası var mülkiyeti kendisine ait değil. Tüm bunları ortadan kaldıracak ve bu senelerin biriktirdiği problemi çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz, bunun ismi imar barışıdır." dedi.

YILDIRIM, İZTO BAŞKANINI TEBRİK ETTİ

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dahil olduğu İzmir Ticaret Odası'ndaki (İZTO) özel meclis toplantısında yaptığı açıklamada, görevlerine yeni seçilen İZTO Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik etti.

"10 GÜN İÇERİSİNDE İMAR BARIŞINI ÇIKARIYORUZ"

İzmir'deki konutlarının yüzde 62'sini alakadar eden çok önemli bir düzenleme yapacaklarını söyleyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin tümünde var olan bir problem var. Mülkiyetle, imarla, ruhsatla alakalı bir problem, bu tüm vatandaşlarımızın kanayan yarası. Binası var elektriği yok, binası var ruhsatı yok, binası var mülkiyeti kendisine ait değil. Tüm bunları ortadan kaldıracak ve bu senelerin biriktirdiği problemi çözecek düzenlemeyi önümüzdeki 10 gün içerisinde çıkarıyoruz. Bunun ismi imar barışıdır.

"BU BİR İMAR AFFI DEĞİLDİR, BU BİR İMAR BARIŞIDIR"

Halkımızla barışıyoruz ve bundan sonra da kentlerimizin daha güzel inşa edilmesi, imar edilmesi için de gereken özveriyi gösteriyoruz. Bu bir imar affı değildir, bu imar barışıdır. Şimdiki vaziyeti bir anlamda hak sahiplerinin tarafına tescil etmektir. Ama halkımız eğer binasını yenilemek istiyorsa, kentsel dönüşüme tabi tutmak istiyorsa, lazım olan bütün imar izinlerini alacak ve buna göre depreme dayanıklı imar planlarına uygun olarak tekrar yapabilecek. Bu Türkiye çapında 12 milyon konutu ilgilendiriyor. Onun için bu çok önemli reform niteliğinde bir düzenlemedir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal