Başbakan Yıldırım'dan Ankara'ya Metro Müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım Ankara Yenimahalle'de halka hitap etti. Burada Ankaralılara müjdeler de veren Yıldırım, Ankara'ya yeni metro hatları yapacaklarını da söyledi.

22.06.2018-11:42 - (Son Güncelleme: 22.06.2018-11:34) Başbakan Yıldırım'dan Ankara'ya Metro Müjdesi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Yenimahalle Hastane Metro Durağı önünde yaptığı mitingde gerçekleştirdiği konuşmada, Ankara'nın Türkiye'nin kalbi olduğuna dikkat çekti.

"Ankara'ya yeni metro hatları yapıyoruz"

Ankara'nın aynı anda savunma sanayinin de başkenti olduğunu, dünyada savunma sanayinde en gelişmiş 100 firmadan üçünün Ankara'da olduğunu söyleyen Yıldırım, "Ankara'ya yeni metro hatları, başkente yakışır 55 bin kişilik yeni stat, bir de millet bahçesi yapıyoruz. Türkiye'nin en büyük fuar alanını da gene Ankara'ya yapıyoruz. Bizde proje çok. Az laf çok iş. Yenimahalle'yi de bu arada unutmadık." dedi.

Yenimahalle'de gerçekleştirilen hizmetler ile alakalı örnekler aktaran Yıldırım, 8 park kurulduğunu, 70 bin fidan dikildiğini, içme suyu hatlarının elden geçirildiğini söyledi.

Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmete açıldığını, Etlik Şehir Hastanesi inşaatının sürdüğünü söyleyen Yıldırım, Hasan Doğan Stadyumu ile Batıkent Gençlik Merkezinin kurulduğunu, 47 okulu hizmete açtıklarını, 2002'de 42 olan sınıf mevcutlarının 28'e dek indiğini söyledi.

Yıldırım, 15 sene önce Yenimahalle'de 5 bin 400 olan öğretmen sayısının bugün 7 bin 900'e yükseltildiğini ve eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, 35 yeni okul kurulacağını ve iki yıl içinde ilçede tekli eğitime geçileceğini söyledi.

Meydandakilerin CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce karşıtı sloganları ardından Başbakan Yıldırım, "Muharrem İnce'yi geçin. Yenimahalle feraset sahibidir, ince eler sık dokur, İnce'yi eler Erdoğan'ı seçer. Boş lafa karnımız tok. Çıkmış açıklama yapıyorlar, 'Ne yapacaksınız?' diye soruyorlar, verdikleri yanıt, 'Recep Tayyip Erdoğan'ı indireceğiz.' " biçimnde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal