Avusturya'nın Skandal Kararına Türkiye'den İlk Tepki

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ülkedeki 7 camiyi kapatacaklarını ve birkaç imamı sınır dışı edeceklerini durdurdu. Türkiye’den anında tepki geldi.

08.06.2018-11:55 - (Son Güncelleme: 08.06.2018-12:22)

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "Siyasal İslam'la mücadele kapsamında" ülkede çalışma yürüten 7 caminin kapatılması ve yurt dışından finanse edilen çok sayıda imamın sınır dışı edilmesi doğrultusunda karar aldıklarını açıkladı.

Başbakan Kurz, radikal sağcı parti lideri ve Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Gernot Blümel ve İçişleri Bakanı Herbert Kickl ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, "Siyasal İslam ile mücadele kapsamında" alınan kararları duyurdu.

ÇOK SAYIDA İMAM SINIR DIŞI EDİLECEK

Avusturya Başbakanı Kurz, Kültür Dairesi ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen kimi cami ve derneklere yönelik soruşturmadan netice çıktığını, bu çerçevede 7 caminin çalışmalarının yasaklandığını, aynı zamanda çok sayıda imamın yurt dışından finanse edildikleri sebebiyle sınır dışı edileceğini ifade etti.

Kültür Dairesinin bağlı olduğu AB Bakanı Blümel ise çalışmaları bitirilme kararı alınan camilerden 6'sının selefi dünya görüşüne sahip Arap Kültür Derneği çatısı altında olduğunu, bu camilerde radikal fikirlerin yayıldığını iddia ederek, kapatma kararı aldıklarını ifade etti.

TÜRKİYE’DEN İLK TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avusturya'nın 7 camiyi kapatıp, imamların sınır dışı edilmesine ilişkin kararına Twitter üzerinden sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Avusturya’nın bu hamlesine verdiği cevap şu şekilde:

 "Avusturya'nın sudan bahanelerle 7 camiyi kapatıp imamları sınır dışı etmesi ülkedeki İslam karşıtı ırkçı popülist dalganın sonuçlarından biri! Amaç, Müslüman toplulukları ötekileştirerek siyasi kazanım elde etmektir.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal