Antalya Havalimanı'nda 7 Ayda 4 Binden Fazla Eşya Unutuldu

Turizmin başkenti Antalya'da havalimanı her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Yolcular, 7 ayda bilgisayar, cep telefonu ve takı gibi 4 binden fazla eşyayı havalimanında unuttu. Bu yüzden kayıp eşya bürosu neredeyse tamamen doldu.

02.09.2019-12:46 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-12:44) Antalya Havalimanı'nda 7 Ayda 4 Binden Fazla Eşya Unutuldu

Fraport TAV Antalya Havalimanı Operasyon ve Güvenlik Direktörü Veli Ilgaz Arnaz, 1 Ocak - 31 Temmuz tarihlerinde havalimanında 4 bin 525 kayıp eşya bulunduğunu; bunun bin 15'inin sahiplerine teslim edildiğini aktardı.

Daha çok telefon, dizüstü bilgisayar, bebek arabası, puset, fotoğraf makinesi, tablet, saat, şapka, gözlük, kıyafet ve çeşitli takıların unutulduğunu ifade eden Arnaz, özellikle maddi değeri yüksek eşyaların sahiplerinin kendilerine daha hızlı ulaştığını söyledi. 

Arnaz, gerekli teyitleri yaptıktan sonra eşyayı sahibine ulaştırdıklarını kaydetti. 

Buluntu eşyaların havalimanı görevlilerince kayıp eşya bürosunda kayıt altına alındığını anlatan Arnaz, sahipleri belirlenen eşyaların kargoyla ulaştırıldığını, sahibi bulunamayan eşyaların ise 5 yıla kadar saklandığını bildirdi.

Beş yıl geçmesine rağmen alınmayan maddi değeri olan eşyaların ihale yöntemiyle satıldığını belirten Arnaz, maddi değeri olmayan eşyaların ise imha edildiğini açıkladı. 

Arnaz, Antalya Havalimanı'nın iç ve dış hatlar terminallerini yılın 7 ayında yaklaşık 19 milyon yolcunun kullandığına vurgu yaptı. 

Turizm sezonunun yoğun olduğu dönemde saatte ortalama 20 uçağın iniş yaptığı Antalya Havalimanı, bu yılın 8 ayında 10 milyon 765 bin 946 turisti konuk etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal